Wistjedatje (8)

Spreekt tot de verbeelding

Gebouwen? Menhirs? Nee, Kunst wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2010

Gebouwen? Menhirs? Nee, Kunst wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 2010 Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Het onderwerp van deze nieuwe opgave is Kunst.
Aanwijzing: Deze beelden moesten in 2007 verhuizen.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

De oplossing van Wistjedatje 7: Deze krul - officieel een openbare plasgelegenheid - staat op de hoek van het 1e Marnixplantsoen en de Marnixkade. Dus net buiten 'onze' wijken, maar markant genoeg om op te vallen. De brug heet de 'Rotterdammerbrug' en verbindt West met het centrum. Na de vervanging van de oude stalen brug is deze alleen nog te gebruiken door fietsers en voetgangers.
Peter van Zwam stuurde de juiste oplossing in - samen met onderstaande foto - en schreef verder:
"In de jaren 50 gingen we met onze ouders naar de markt op de Lindegracht,
lopend vanaf de Van der Hoopstraat, via de Van Limburgstirumstraat en de Tweede Nassaustraat de Nieuwebrug over, zoals we die noemden, en vervolgens liepen wij over de Rotterdammerbrug richting Willemstraat, Lijnbaansgracht, zo de Lindengracht markt op. En ook met tassen vol boodschappen terug. De ijzeren constructie van de Rotterdamsebrug hebben ze gesloopt en het aanzien is ook erg veranderd."

Lees hier de reacties op Wistjedatje 7.

Rotterdammerbrug wie, wat, wanneer, waar Foto: Peter van Zwam, 2008

Rotterdammerbrug wie, wat, wanneer, waar Foto: Peter van Zwam, 2008 Door: Jan van Zijp

Piet Veenboer

Wistjedatje 8

Het komt niet vaak voor, maar ik heb geen flauw idee!!!! Plaats maken voor iets anders!!! Er is in de Witte de Withstraat een groot aantal oudere woningen gesloopt. Toch zoek ik het in die richting. Ik ben benieuwd.