Marie Halvers, onze oudste vrijwilligster!

1 Fan

De laatste 2 jaar stond ze wel vaker in de publiciteit, onze Marie. Was het niet met het bezoek van Prinses Máxima aan De Brug, dan wel omdat zij een keer aan een journalist van De Telegraaf, haar levensverhaal had verteld of omdat er een andere aanleiding was om aan Marie haar mening te vragen.

Marie Halvers 11 wie, wat, wanneer, waar

Nu verdient ze publiciteit omdat ze op vrijdag 28 januari 80 jaar wordt. Stichting De Brug wil dat uitbundig vieren. Niet zozeer omdat Marie dan 80 wordt, dat is tegenwoordig niet meer zo bijzonder. Wel omdat zij sinds negen jaar vrijwilligster is bij De Brug en vrijwel elke dag van 9.00 tot soms 20.00 uur bij ons op De Brug aanwezig is en vele mensen heeft zien komen en gaan. Marie trekt zich niets aan van arbeidsomstandigheden en werktijden. Ze heeft daarvoor een hele eigen specifieke reden: “als ze niet meer naar De Brug kan, gaat ze dood," zegt ze.
De Brug is haar lust en haar leven, sinds zij als weduwe, alleen achterbleef en heel zeker wist dat ze onder de mensen moest komen, om niet te verpieteren. Via een omweg is Marie bij De Brug terecht gekomen en niet meer weggegaan. En is dat ook nà haar tachtigste verjaardag nog niet van plan. Marie kookt minimaal een keer per week voor een eetgroep op De Brug, maar als het vaker moet omdat een van de koks niet kan, draait zij haar hand daar ook niet voor om. Alle veranderingen van de laatste jaren op De Brug heeft Marie van dichtbij meegemaakt, overleefd en heeft zich relaxed aangepast aan deze veranderingen. Van een door een beroepskracht geleide organisatie werd De Brug een totaal door vrijwilliger gedragen organisatie. Er kwamen andere groepen mensen in huis, bijvoorbeeld de vluchtelingen die in het asielzoekers centrum in Osdorp woonden kwamen bij Marie thee drinken. Er kwamen taallessen voor migrantenvrouwen, Marie bracht hen thee. Er kwamen Indische Nederlanders en weer stond Marie klaar om mee te helpen. Er is feitelijk geen een groep waar Marie, niet iets mee te maken heeft. De ‘dubbelklikkers’, inmiddels zijn er ruim 140 leerlingen ‘afgestudeerd’, werden door Marie vertroeteld, na hun ‘examendag’. Tijdens het feestje dat voor hen georganiseerd werd.

Ieder die Marie op haar verjaardag wil komen feliciteren is van harte uitgenodigd om op 28 januari a.s. vanaf 13.30 uur op De Brug te komen.

Aalbersestraat 248 A
1067 GM Amsterdam-Geuzenveld.