Zr. Gerarda Kampmeier

1 Fan

Zij werd geboren op 10 januari 1911 te Wadersloh. In Münster trad zij in bij de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid op 19 april 1933. Ze overleed in Boxmeer op 29 april 2005 .

Aalbersestraat De Brug

Zr. Gerarda was een van de kleuter onderwijzeressen.

Zr. Gerarda heeft haar sporen verdiend in het kleuteronderwijs. Zij was van 1935 tot 1967 in verschillende filialen van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid actief.

Hoofd van de school

Als hoofd van de school wist zij leiding te geven aan kinderen en personeel, waarmee ze later ook nog lang contact hield. De langste tijd was zij werkzaam in Amsterdam, waar zij in de nieuwe wijk Geuzenveld pionierswerk verrichtte.

vrijlligerswerk

Nadat ze uit school kwam heeft ze jaren lang vrijwilligerswerk gedaan. Van 1976- 1997 was in de parochie en in “de Brug”zoveel mogelijk aanwezig.
In dit Multiculturele Huiskamerproject voor ouderen heeft ze zich heel wat jaren ingezet.
Samen met de Paters Kruisheren heeft ze veel mogen betekenen voor de wijk. De contacten met de Paters en met de bewoners van de wijk is tot het einde toe hartelijk en goed gebleven.

Aanwezig tijdens jubilea

Zowel op tijdens het minisymposium, tergelegenheid van het 15 jarig bestaan van de Brug, als tijdens de viering van het 20 jarig bestaan, mochten wij van haar gezelschap genieten en was zij nog even geinteresseerd in de toekomstverwachting van De Brug.

Nieuwe doelstelling

Immers tijdens de oprichting van De Brug was besloten dat het voormalig klooster een "Brugfunctie" zou gaan vervullen voor mensen met eenzaamheids- en vervreemdingservaringen.
Zr.Gerarda was zeer te spreken over de niewe doelstelling van De Brug, een multiculturele huiskamer te zijn in een multiculturele buurt.

Annytha Zoet

Zr Gerarda

Een mooi mens fijne kleuterjuf.

Zr. Gerarda

Wat een lieve vrouw was dat!
Ik kende haar goed van school en van de kerk.
Ons laatste contact was toen mijn zoontje in 1991 gedoopt werd en zij ook aanwezig was.
Ik weet nog dat ik kon kiezen uit twee doopkaarsen. Toen ik mijn keus kenbaar maakte zei ze: "ik wist al dat je die zou kiezen".
Zij kende de (haar) mensen.