Gymnastiekvereniging?

Auteur: Ruurd Bosma

Misschien zijn er nog mensen die weten wat voor groep dit was.

Burgemeester Van Leeuwenlaan wie, wat, wanneer, waar Foto: collectie Ruurd Bosma, 5 mei 1961

Van 1959 tot en met 1975 heb ik in de Van Leeuwenlaan op nummer 39-I gewoond, boven de stomerij van Palthe. Mijn vader werkte in de stomerij.
Ik ben nog een oude foto tegengekomen van 5 mei 1961. Lijkt mij wel een foto die past bij alle foto's en verhalen van vroeger. De foto is genomen door de man die mijn schoonvader zou worden, maar toen was ik nog maar 10 jaar.

De foto gaat natuurlijk om de groep die over straat loopt, zo te zien geen muziekvereniging maar meer iets van een gymnastiekvereniging. Misschien zijn er nog mensen die weten wat voor groep dit was?

Maar voor mij was de foto later interessanter vanwege de woningen aan de overkant. De winkel links is de stomerij van Palthe. Verder staat er nog een heel klein autootje. Als ik het me goed herinner was die van een redelijk goed gevulde, of gewoon dikke, geestelijke die regelmatig op bezoek kwam bij de juwelierszaak van Van Els. Er gingen toen verhalen over dat daar wel wat te halen was voor hem.

Ik heb een prachtige tijd gehad in Slotermeer en als ik de verhalen lees ben ik niet de enige. Het is erg leuk om al die verhalen te lezen. Ruurd

tonny huisman

Pastoor Nijs

Pastoor Nijs van de Lourdesparochie reed inderdaad in wat indertijd een autoscooter heette, maar volgens mij zag zijn autoscooter er anders uit & ik kan het weten want de pastoor was enige jaren mijn buurman, toen hij nog een noodkerk had & dus geen officiële pastorie. zie ook tonnymariahuisman.blogspot.com

Ans Breeman

Vlug & Vaardig

Volgens mij klopt het dat dit Vlug & Vaardig is. Ook ik herkende de vlag, die inderdaad groen/wit was. Ik zat er met mijn zus op gym/turnles van omgeveer 1956-1959. Op sommige feestdagen liepen we met de vereniging achter een muziekkorps aan, verplicht in gymkleding.

Mieke Cornelissen

Vlug en vaardig

Het is Vlug en vaardig, ik herken de vlag, die was volgens mij groen met wit. Ik heb er ook nog een blauwe maandag opgezeten. Ze oefenden in de gymzaal van de Immanuelsschool. Tenminste toen ik er op zat, het kan best zijn dat ze dat in meer scholen deden. grtn Mieke.

Ruurd Bosma

Optocht Van Leeuwenlaan

Dag Yvonne,
Ik heb ooit op een handarbeidclubje gezeten die bootjes bouwden. Ik dacht dat die in de Descartesstraat zat. Clubjes in de Diderotstraat kan ik mij niet herinneren. Lijkt me leuk als je daar een keer iets over wilt schrijven.
Groeten
Ruurd

Y M Hekel

optocht van leeuwenlaan

Zou dit een optocht kunnen zijn van speeltuinvereniging Confusius? Ik herinner me niet dat er een gymnastiekclubje of zoiets was, maar Confusius had een gebouwtje in de Diderotstraat, met clubjes als handwerken en handarbeid. Misschien was er ook wel een gymclubje; er was toen geen speeltuin (ondanks speeltuinvereniging). Wel een wandelclub, maar over speeltuinvereniging Confusius schrijf ik wel eens een stukje, als jullie dat willen.
Groet, Yvonne Hekel

Ruurd Bosma

Gymnastiekvereniging

Hallo Bert
Ik werk inderdaad bij dat zelfde administratiekantoor maar dan op het hoofdkantoor in Amsterdam.
Het verhaal van het paard kun je wel terugvinden in de site van geheugenvanwest, ik ben het een paar keer tegengekomen.
Joke Ladenius heb ik nooit van gehoord maar de Van Leeuwenlaan was ook behoorlijk lang dus dat is dan ook weer niet zo gek.

bert klop

paard

Hallo Ruurd.
Ik kan je helaas niet verder helpen. Ken alleen Vlug en Vaardig als athletiekvereniging. Weet uit die buurt een verhaal over iemand die een paard in huis had. Komt iemand op de site dat bekend voor ?? Verder woonde mijn klasgenote Joke Ladenius aan de van Leeuwenlaan. Prachtmeid. weet iemand wat er van haar is geworden.??

En Ruurd, werk jij nog steeds net als ik voor een landelijk operend administratiekantoor ?