Gezelligheid in Osdorp

Auteur: IBS El Amien
Gezellig samen bezig in de schooltuinen Gezellig samen bezig Foto van juf Shakirah

Op onze site schreef Okko Steensma een tijd geleden : 'Is het nog wel gezellig in Osdorp? Als je kijkt naar hoe het nu is en hoe het toen was?'
De kinderen en de juf van IBS El Amien vinden van wel.

De schaatsbaan

We liepen met juf Shakirah naar de schaatsbaan. Het was op het Osdorpplein voor de Hema. Onderweg zongen we. Toen we er waren gingen we de goede maat zoeken. We deden de schaatsen aan. De kinderen die het niet konden, moesten met een stoel. Ze houden de rand vast en konden zo schaatsen. De kinderen die al wel konden schaatsen, speelden spelletjes. We deden tikkertje en wie er het eerst is. Ik viel soms. Het leukste was dat er geen andere kinderen op de schaatsbaan mochten: alleen groep 6a en 6b.

Zeynep

Genieten van het prachtige weer

Ik vond het erg gezellig toen ik met mijn klas op de schooltuinen was. Het was heerlijk weer en de kinderen zaten in hun tuintje bloemen te knippen voor een boeket. Ze waren heel geconcentreerd bezig. Om mij heen waren alle tuintjes en om de tuintjes lag een sloot. Ik rook de bloemen en de geur van aarde. Ik voelde de warme zon en hoorde vogels, auto’s en een enkel vliegtuig. Het was gezellig, omdat de kinderen duidelijk veel plezier hadden van hun taak. Ik maakte foto’s en hielp waar nodig.

Juf Shakirah

Met plezier aan het 'werk' in de schooltuin Foto van juf Shakirah

Op de schaatsbaan

Ik mocht van mijn moeder twee uur lang schaatsen samen met mijn vriendin. Ik betaalde 12 euro. Ik kon niet schaatsen. Ik viel steeds en iemand botste tegen me aan. Toen kwam mijn nicht. Zij kon wel schaatsen. Ze probeerde mij en mijn vriendin te leren schaatsen. Eerst lukte het een beetje, maar snel ging het weer mis. Toen had ik nog een uur om het te leren. Ik leerde het gelukkig in een half uur. Nu kan ik al een half jaar schaatsen.

Fedoua

Tekening gemaakt door Fedoua

Picknicken met de hele klas

Gezellig picknicken Foto gemaakt door juf Shakirah

Natuurlijk is het nog steeds gezellig in Osdorp en dat zal het altijd blijven. We picknickten met de hele klas. Het was supergezellig. Het was in het Sloterpark. We zagen gras, konijnen en een heel groot meer. We zaten op een grote doek. Na het eten gingen mijn beste vriendin en twee vriendinnen van mij bij het water zitten kletsen. We liepen daarna door het bos. We hoorden daar vogels en roken de geur van gras en bomen.

Imane

Tekening gemaakt door Imane

Naar het spookhuis

Het was 8 uur. Mijn gezin en ik gingen naar het spookhuis in Osdorp. Die straat heet Tussenmeer. We gingen het spookhuis in. Mijn zusje deed steeds stoer dat ze niet bang was. Maar toen we erin waren, ging ze gillen. Ze sloeg alle spoken met een dreun. Ze wilde uit de kar, maar mijn vader liet haar niet. Toen we thuis waren, had mijn zusje een nachtmerrie over spoken.

Mohamed

Tekening gemaakt door Mohamed

Het is nog steeds gezellig in Osdorp

Dat is zeker waar, want ik ging naar het Osdorpplein met kerst met mijn gezin. Er waren lichtjes en kerstbomen. Mijn broer en ik maakten een sneeuwpop. We hielden een sneeuwballen gevecht en dronken lekkere warme chocolademelk. Ik hoop dat u het eens bent dat het gezellig is in Osdorp.

Sneeuwballen gevecht

Picknicken bij de Sloterplas

We picknickten samen met de hele klas. Achter ons was een berg: die heet de Konijnenberg. Daar achter is het water heel mooi. Met drie vriendinnen gingen we daar zitten en praten over van alles en nog wat. Dat was leuk. Daarna wandelden we in het bos. Een uur later hoorden we iemand roepen: ETEN! Toen liepen we snel naar de andere kinderen en de juf. Het was supergezellig en een moment om nooit te vergeten. Het mooie weer maakte het af.

Ahlam

Eten! Foto gemaakt door juf Shakirah

Hoho, gezellig kerstmis

De wegen waren glad. We schaatste op de weg. We maakten een sneeuwpop en een fort en we hielden een sneeuwballengevecht. De buurvrouw maakte chocomelk voor ons met een koekje. Ze zei: ‘Merry Christmas’. Ik hoorde kinderen spelen. Ik zag de lichtjes die om de lantaartpalen waren gewikkeld. Dat hadden onze buren gedaan.

Hajar

Naar de verhalen van IBS El Amien.

zeynep

oude klas van mij !!!!

dit was mijn oude klas . ik mis sommige die nu niet in mijn klas zijn . maar sommige zitten nog in mijn klas . het de gezzeligste klas ooit !!!!!! maar ik ben vergeten om te zeggen wie ik ben : zeynep . bij een foto is mmijn vriendin ahlam en bij die andere dogukan mohhamed imane oessama enze voorts maar dat was mijn vehaal doeiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fedoua

leuk

hallo ik ben fedoua misschien kennen Julie me wel het was leuk en gezellig met juf shakira in groep6 ik vond het leukst onderdeel schaatsen ik noem het een onderdeel want we hebben misschien wel meer dan 10 dingen ge Daan.

sakina

schooltuin elamien 1

het zijn kinderen van mijn school en het zijn mooie foto,s en tekeningen

hajar

shool picknick

en we gingen met ze 20

anoniem

Re: hoeveel

annoniem:
met hoeveel gingen jullie

20

neda

wie

wie dit leest van annoniem ben ik ze allebei ik had echt een leuke picknick gehad met ahlam,imane,hajar,firdaouss,kautar en nog wat andere jongens en als dit een van mijn klas is ga naar mij echte website 123website/mooierozen ga daar naar toe jullie allemaal wie dan ook doei

annoniem

Re: hoeveel