De vos en zijn streken

Verteller: Familie de Vos
7 Fans
Meneer en mevrouw de Vos Meneer en mevrouw de Vos in het Gerardhuis, Slotermeer. Donderdag 27 mei 2004

Als wij aankomen op de zesde etage van verzorgingsflat het Gerhardhuis, treffen we in de hal een clubje ouderen aan. We zijn op zoek naar het echtpaar De Vos, dat al 51 jaar getrouwd is.
"Ja", zegt een heer op leeftijd, "Je hebt pech, want meneer De Vos loopt net de trap af naar beneden".
Maar het zijn de pretlichtjes in de ogen van deze man die hem
verraden: hij die daar rustig een shaggie zit te roken blijkt zelf meneer De Vos te zijn. En zo leren wij meteen het guitige karakter van hem kennen.

Meneer de Vos ontvangt ons lachend in de woning waar hij en zijn vrouw al vier jaar wonen. Toch hadden ze, als het aan hen gelegen had, liever nog gewoond in hun huisje aan de Plutarchusstraat, dat je vanuit het raam kan zien liggen. Daar woonden ze maarliefst 45 jaar samen, totdat de benen van mevrouw De Vos de trap niet meer aankonden. Ze hebben Slotermeer zien ontstaan, en zelfs kan meneer De Vos zich nog herinneren dat Slotermeer een grote zandvlakte was, en dat er een boerderij gelegen was. Maar de jaartallen is hij vergeten: daarvoor is het te lang geleden. Meneer de Vos is 83 jaar, maar desondanks sorteert hij nog elke dag de post voor alle bewoners in het complex, en bezorgt hij de brieven met het karretje van zijn vrouw.
Mevrouw De Vos schuift later aan, en haar man zegt tegen haar: "Ik was een hele goeie jongen, he!". Zijn echtgenote beaamt dit direct, en als ze nog even samen poseren voor de foto lijken ze nog even veel van elkaar te houden als 51 jaar geleden. Mevrouw De Vos vraagt: "Moeten we onze trouwjurk weer aan?", maar nee, zo ver willen we niet gaan. Het is een gelukkig stel, dat zie je maar zo. Toch vertrekken we niet eerder dan dat meneer De Vos nog een paar staaltjes van zijn rebelse karakter laat zien. Want niet voor niets staat hij bekend als de Don Juan van het Gerhardhuis!

Re: Default artefact Vijftig jaar Familie de Vos

Rene

Lieve pa en ma

Wat geweldig om dit toch steeds terug te mogen zien. Ik ben zo blij dat het verhaal en de foto's van mijn vader en moeder nog online blijven staan! Ik mis ze verschrikkelijk en ook na 14 jaar dat ik ze niet meer bij me heb denk ik elke dag aan ze.