Theo de Buurtverzorger

Verteller: Theo van den Bos

Theo de Buurtverzorger Buurt 2, Slotermeer
2 juni 2004 Theo de Buurtverzorger samen met de elfjarige Ahmed Tas, Buurt 2, Slotermeer.

Ineens stond hij voor onze neus. Theo van den Bos (46), alias Theo de Buurtverzorger. Hij had zijn wagentje op de stoep geparkeerd, en liep zomaar
even aan, alsof hij aanvoelde dat we hem wilden interviewen voor de site.

Theo is een begrip in buurt 2, en hij is geliefd door jong en oud. Dat komt niet alleen door zijn markanteverschijning en opmerkelijk versierde wagentje, maar vooral doordat hij aan de wieg staat van vele activiteiten die binnen de buurt plaatsvinden, en doordat hij zijn hart op de goede plaats draagt. Naast zijn schoonmaakwerkzaamheden zet hij zich in voor de leefbaarheid in de wijk. Hij organiseert bingo-avonden, visdagen, maakt met kinderen kerststukjes voor de ouderen, verstopt paaseieren en staat in vakantietijd borg voor een heus voetbaltoernooi. Verder is hij nooit te beroerd om buurtbewoners te helpen bij problemen, als ze vragen hebben, of als ze zelf geen boodschappen kunnen doen.
Theo is een man vol vuur, en hij neemt ons graag in zijn wagentje mee naar de hoek van de Reina Prinsen Geerligsstraat, waar hij stil houdt bij de plek waar het allemaal begonnen is. Hij toont ons trots het boompje waar hij voor het eerst een kleurwedstrijd voor de kinderen organiseerde. Achmed Tas (11) komt er bij staan, en kan het zich nog goed herinneren. "Theo is super", zegt hij. Dat moet ook wel, want voorbijgangers en buurtbewoners kennen hem stuk voor stuk, en groeten hem allervriendelijkst of maken even tijd voor een praatje. "Ja", zegt Theo, "Als ik hier op een vrije dag rondloop, kom ik alleen maar bekenden tegen". Theo; hij is buurtverzorger, welzijnswerker en maatschappelijk werker ineen. Waar kom je dat nog tegen!

Theo's karretje Theo's karretje,
Slotermeer (Buurt Twee), 2 juni 2004

De Buurtverzorger Theo Theo de Buurtverzorger, Buurt Twee, 2 juni 2004 Slotermeer

Theo bedankt theo bedankt theo theo theo bedankt!!!

T.C.Marmoush

mis je

Hallo Theo, je kent mij niet persoonlijk, heb je vaak gevraagd naar de naam van die zanger,jaren geleden al vond zijn stem zo mooi en het is Fransje, nog steeds moet ik aan je denken als ik hem hoor.de buurt is wel verloederd hoor sinds je weg bent!!!Bij het stadsdeel weten ze niet zo goed hoe ze met "goed"personeel om moeten gaan heb ik begrepen, maar ja dat zijn per definitie vaak de mensen die niet weten wat "werken "is, denken dat ze nuttiger zijn dan jij. Geniet maar van je leven met de mooie muziek van Fransje. gr Mw Marmoush

cg van hest

we missen je theo

ik hoop dat je gouw terug komt ik ben gertie de buurvrouw van elly en adike

Anouar

Theo Topper !

Theo je bent echt een kanjer!
Die dag toen we met ze alleen naar AJAX gingen was prachtig om te beleven en hoop dat we erlkaar volgend jaar weer zien;)
Mazzel ouwe het ga je goed ;)

Missen Theo nof altijd in de buurt.

We missen Theo nog altijd in de buurt hij woont er zelfs niet meer hij is nu woonachtig in Osdorp, dat bevalt hem prima.
Hij had graag na zijn ziekte terug gekomen in de wijk maar helaas zijn baantje was vergeven daar had hij het eerg moeilijk mee.
Laatst kwam ik hem nog tegen hij werkt wel weer bij de gemeente en dat bevalt nu dan wel.
Als ik bij de winkels lege dozen zie liggen dan denk ik was Theo nog maar in de buurt dan was het al weg geweest.
Want wees eerlijk ook op dat gebied gaan we er niet op vooruit.
J.Bieshaar

Maar wij missen hem nog steeds.
J.Bieshaar

Joyce (Joke) Moolhuizen

klasgenote

Hoi Theo

Ik heb bij je op school gezetten Dr.van voorthuisechool in geuzenveld
Je met het brugje over
Dat is heel lang geleden ik ken nog namen : joke engelbrect
Adje die had een broer en een zusje : p kuiper :greetje
Deze woonde in het andren dorp
En Juf Doek
Het is zo langgeleden het was de lagere school
Jij woonde in een hoek huis en in die straat bij jou om de hoek
Woont ook een gezin met veel kinderen met heel blond haar een paar van die
Kinderen zaten ook bij ons op school weet geen naam meer
Misschien weet jij nog namen

Groetjes van een klasgenote
Ik heet Joyce Moolhuizen Bijnaam Joke
Ik woon toe in Osdorp

Re: Theo de Buurtverzorger

theo is de leukste man uit buurt 2 en hij geeft leuke feesten en daar zijn we allemaal heel blijj mee

Theo je bent de beste echt je doet alles voor de buurt, AJAX was geweldig, de Bingo is top, alles gewoon, Theo you go, echt! goed zo. JE BENT GEWELDIG

theo is echt een geweldige man.
Iemand die lekker de buurt vrolijk houd.
Vond het echt jammer dat ik ging verhuizen we missen je .

ja theo de buurtverzorger kunnen we al heel lang als kleinjongetje kwam hij in geuzenveld wonen in de vrede man de vriesstraat heel leuk theo dat je zo beroemd ben geworden ga zo door

beste man

hij is de beste man die er mag zijn .