Dick Eigenwijks en feest!

Bewonersorganisatie Eigenwijks bestaat 55 jaar

Amsterdam Nieuw-West
Dick Glastra van Loon Foto: Het Parool, 10 september 2013

Met een eigenzinnige directeur en een feestelijke middag voor jong en oud in het Staalmanpark en in het daaraan grenzende Coco’s Keuken. Op woensdagmiddag 11 september van 14.00 tot 17.00 uur de locatie voor een middag vol met creatieve workshops, optredens, quizzen, een rommel- en informatiemarkt en gezelligheid. Iedereen is van harte welkom.

Die verjaardag is ook de pers niet onopgemerkt gebleven. De Echo verschijnt morgen met daarin een interview met Lieke Mensink en Dick Glastra van Loon over deze mijlpaal. Het artikel van Marijke Plante is nu al te lezen via Dichtbij.nl.

Vandaag staat er een profiel in het Parool over Dick Glastra van Loon. Heiba Targhi Bakkali sprak met heel wat mensen die betrokken zijn bij de Eigenwijks directeur en schetste zo een eigenzinnig beeld.

Programma
Feestelijke aftrap
Het ZID Theater lokt met betoverende acts de hele buurt naar het Staalmanpark De rappers van Vespa Gang en Kami-Kazi trappen omstreeks 14.00 uur de dag af met een spetterend optreden en kinderen kunnen daarna een rapworkshop volgen. Een prachtige kans om samen met een echte rapper een rap te maken over de buurt en Eigenwijks.

Voetballen om de beker
Om 14:15 uur start een voetbaltoernooi voor meiden en jongens op het voetbalveld . Dit toernooi wordt georganiseerd door het klussenteam van de Alliantie. Inschrijven kan tussen 13:15 uur en 14.00 uur op het voetbalveld. Er zijn twee competities: één voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en één voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Doe mee en win samen met je team de Eigenwijks voetbaltoernooi beker!

Acrobatiek en vuurspuwen
De hele middag is het Olympia Circus in het park te vinden. Probeer allerlei circusattributen uit of doe mee met de ouder- en kind workshop acrobatiek, speciaal voor stoere ouders en kinderen. Voor de echte waaghalzen is er een workshop vuurspuwen. Het Olympia Circus sluit om 16:30 uur het middagprogramma af met een spectaculair optreden van Olympia Circus Talenten Kids.

Lekker rommelen en springen
Speciaal voor deze dag organiseert mevrouw Kerkman een rommelmarkt. Op de stoep voor het Staalmanpark verkopen twintig kraamhouders hun spullen. Dus kom en sla uw slag! In het park is er voor de allerkleinsten een springkussen en schmink. Verder kan iedereen een videobericht achterlaten bij de Eigenwijks bakfiets.

Coco’s Keuken
Ook in Coco’s Keuken is van alles te doen. De hele middag staan de enthousiaste medewerkers van Coco’s Keuken klaar. U kunt heerlijke hapjes en drankjes kopen in het restaurant en op het prachtige terras met uitzicht op het Staalmanpark. Binnen is een informatiemarkt en voor de echte kenners een speciale ‘Nieuw-West Quiz’. Of kom in Argentijnse sferen met een prachtige tango demonstratie van Simon en Chantal. Om 15.30 uur is er een mini-workshop van Grey Vibes de theaterwerkplaats voor 55-plussers.

Mooi monument
Op het terras van Coco’s Keuken start om 14:30 uur een doorlopende creatieve workshop. Samen met de studenten van Vooruit uit Geuzenveld wordt een kleurrijk aandenken gemaakt vanwege het 55-jarig bestaan van Eigenwijks. Werk mee aan een mooi monument van een vast onvergetelijke dag!