De wandeling nu

Auteur: T. Bosma
1 Fan

Schoonheid wordt niet meer gewaardeerd. Dat is mijn algehele conclusie als ik door Slotermeer wandel.

Natuur-schoon? Foto: T. Bosma, maart 2011

Woningbouwcorporaties die de boel laten verpauperen. In 23 jaar tijd zijn de portieken 1 keer geverfd, de houten balkonrailingen 1 keer vervangen, de hoogbejaarde gevaarlijk geworden geiser 1 keer vervangen, 1 keer een voordeur vervangen door een exemplaar dat niet van bordkarton is en de groen uitgeslagen buitenmuur is 2 keer gereinigd. Ondanks dat er toezichthouders lopen blijven ingeslagen ruiten tot in de eeuwigheid kapot en het trottoir van stoeptegels ontdaan, niemand die er wat van zegt.

De woningbouwcorporatie durft nu de bewoners op te trommelen om te praten over het achterstallig onderhoudt ( waar ze zelf voor gezorgd hebben ) en hebben nu als argument om niets op te knappen dat de woningen toch gesloopt gaan worden. Eerst zou dat in 2012/2013 zijn, allemaal te gelijk en nu zal dat vanaf 2018 zijn. En dan niet allemaal achter elkaar dus de achterblijvers die wat langer moeten blijven wachten zullen nog meer in de herrie en rotzooi moeten leven om de oprotpremie te kunnen incasseren. De meeste bewoners zijn voor die tijd uiteraard allang verhuisd, dus applaus voor de corporaties die op die manier dus ook weer geld uitsparen en het zal ze een worst zijn of een huurder prettig woont. Ondertussen mogen de bewoners wel de volle huurpijs blijven betalen maar is het misschien een idee om te protesteren wat de WOZ-belasting betreft?

Kan het smeriger? Foto: T. Bosma, maart 2011

De plastic zakjes van de markt zijn al jaren een doorn in het oog. Op geen enkele markt in Amsterdam zie je zoveel rotzooi na afloop als op en langs plein '40-'45. Want alles waait in het water en naar de overburen op de Slotermeerlaan. Als wandelaar loop je daar dan ook door heen te struinen. In de avond moet je je twee keer bedenken eer je de straat op gaat als vrouw zijnde en de politie doet er zelfs lacherig over. Nee, dan mis ik toch een stukje vroeger.

De sloot als afvalbak Foto: T. Bosma, maart 2011

Loes kuijkens

vuil en afval

Ja wij ergeren ons ook heel vaak aan de troep die op straat wordt gegooid!!
De jeugd gooit maar flesjes en blikjes overal waar ze het maar wijt willen,ook vaak in de bosjes al staat de afvalbak 2 meter van hun vandaan.
Maar niet alleen de jeugd, zittend op mijn balkon zag ik verleden week een volwassen man zijn autoportier openen en hup de troep naar buiten gooien de afvalbak 3meter van zijn auto. De stadsreiniging was pas een paar uur te voren geweest, ik probeerde hem toe te roepen maar geen commentaar!!
Aan de stadsreiniging ligt het niet die komt een paar keer per week langs, het is moeilijk om mensen dit bij te brengen.
Loes. kuijkens