‘Anders in de oorlog, anders nu’

Avondprogramma aansluitend op de 4 mei herdenking in Bos en Lommer

4 mei 21.00 uur, inloop 20.30u bij Podium Mozaïek

Podium Mozaïek presenteert, in samenwerking met het Amsterdams 4 & 5 mei Comité en Stadsdeel West, ‘Anders in de oorlog, anders nu’, een muzikale vertelling.

Met muziek en verhalen wordt een beeld geschetst van het leven in Bos en Lommer tijdens de oorlog. Hoe beleefde men de bezetting in deze splinternieuwe wijk aan de rand van de stad? Wie waren de bewoners van het ‘eind van Amsterdam waar het zand over de straten waaide’? En wat is er met hen gebeurd in de donkere jaren 40-45?

U bent van harte welkom te komen luisteren naar de verhalen, die in een muzikale vertelling levendig gebracht worden door Mustafa Duygulu en Khadija Massaoudi. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zangeres Jetta Starreveld en pianist Amir Swaab. Zij brengen muziek uit de theatervoorstelling ‘Jetje en haar Dansorkest’: Nederlandse liedjes uit de periode 1940-1945 van o.a. Johnny & Jones en The Ramblers. (concept en regie: Caspar Nieuwenhuis)

Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191