Bom Variant

Auteur: Alex Krull

Er waren natuurlijk variaties op 'Bommen en Granaten'.

Bommen en Granaten Bommen en Granaten

Bommen en Granaten Bommen en Granaten Door: Alex Krull

Hier is mijn Bos en Lommer versie, zoals te zien op bijgevoegde foto.

- Een Bout en Moer werd aan een sling van touw vast geknoopt en de sling werd in de hand gehouden. Zo kon de moer met meer kracht tegen de muur geslagen worden.

- Een andere variatie was een sleutel met een spijker in het gat en die beiden aan een sling van touw werden vast geknoopt. Verder met een elastiek bandje om die twee bij elkaar te houden. Deze contraptie werd dan met de spijker einde tegen de muur geslagen.
Voor het beste resultaat werd de punt van de spijker bolvormig rond gevijld. Als er teveel zwavel in het gat zat, dan werd het gat in de sleutel tot flarden geblazen.

Om het zwavel van de lucifer af te krijgen werd dat doormiddel van een hamer heel voorzichtig afgebroken, en daarna tot poeder gemaald.

Ach, heerlijke jeugd herinneringen. Ik vraag me af of deze dingen nog steeds uitgespookt worden.

Groeten

Lex Krull, in Canada

Redactie: Soms is een reactie zo mooi dat we die als zelfstandig verhaal plaatsen.

Alex Krull

neiging

Hallo Jan
Toen ik bezig was met de illustratie, kwam mijn vrouw kijken en wilde weten wat ik aan het doen was.
Ze ontdekte dat ik de sleutel van haar bijouterie kastje had geleend bij gebrek aan andere.
Ze kreeg natuurlijk de stuipen er in, en ik kreeg het bevel om direkt onder haar toezicht de sleutel terug te brengen van waar het vandaan kwam, voordat ik de uiterste neiging kreeg om haar voor te doen hoe het zou werken.

Groeten
Lex Krull

Touw en elastiek

Mooie variaties in dit bomverhaal. De familie zoekt nog steeds naar de sleutel van het dressoir. Ja, nu komt het uit dat Alex deze naar de ratsmedee heeft geholpen! Zoiets hoef je tegenwoordig niet voor je deur uit te proberen want dan zit je gauw twee weken vast wegens staatsondermijnende activiteiten. Groet van Jan, die zuks niet meer uitspookt.