Willy Alberti

7 Fans

Peter van Zwam was maandag 23 mei te zien bij "Van Zuks Dus" op RTV Noord-Holland. Hieronder het 12e verhaal over zijn jeugdherinneringen: het idool Willy Alberti.

Peter tijdens de uitzending Foto: fragment van 'Van Zuks Dus' van RTV-NH

Omdat ik die mooie Italiaanse liedjes van Willy Alberti in de jaren 50 prachtig vond, en er zo nu en dan bij ons thuis over Willy Albert gesproken werd, ben ik alles over deze zanger gaan verzamelen. Eerst heel bescheiden: krantenberichtjes, foto's en knipsels uit de radiogidsen, en uit de Rosita, Magriet,of Libelle.
Fl. 3,60 voor een singeltje had je niet, dus je kon geen plaatje kopen. De plaat "Anema e core", "Vivere" (opn. datum  respectievelijk 25 mei  en 14 mei 1954) was één van onze eerste platen die gedraaid werden op ons nieuwe radio-pickup meubel. Vele platen en singeltjes die daarna op de draaitafel kwamen, vond ik allemaal geweldig. Ik had ook altijd een liedje in mn hoofd en floot of zong in m`n eigen de liedjes van Willy Alberti.

Peter met één van de platen van zijn idool uit zijn zeer uitgebriede muziekcollectie Foto: fragment van 'Van Zuks Dus' van RTV-NH

Mijn oudere broer was volgens mij de eerste die dat door had en ik kreeg voor mijn verjaardag een pocketboekje over het leven van Willy Alberti, geschreven door Kees Jagers jr. Toen ik mijn eerste fiets had - in de zomer van 1962 - ben ik eens naar Slotervaart gefietst om naar zijn mooie vila  op het Colenbranderhof  te kijken. Er stond een wit-creme Mercedes 220D voor het huis. Het kenteken zal ik nooit vergeten: HT-99-00. Willy Alberti was juist zijn kofferbak aan het  leeghalen. dus zag ik kans om meteen een foto met handtekening te vragen. Dolblij reed ik terug naar de Staatsliedenbuurt.

De hele uitzending van 'Van Zuks Dus' is te zien op http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/tv/34/28661/Van+Zuks+Dus
(Peter komt in het tweede deel van die uitzending uitgebreid in beeld en aan het woord over zijn idool Willy Alberti.)

Bekijk meer afbeeldingen

Peter bij de gedenksteen aan de voet van die ouwe Wester Foto: fragment van 'Van Zuks Dus' van RTV-NH Hij heeft zojuist - op zondag 22 mei - zijn zelfgemaakte bloemenkrans opgehangen - Foto: fragment van 'Van Zuks Dus' van RTV-NH