Rondje Hilversum

Amsterdam, Staatsliedenbuurt

In 1963 gingen we voor het eerst naar Hollandse Rading. Mijn  broer en ik moesten op de fiets helemaal vanaf de Van der Hoopstraat  naar Hilversum fietsen.

The Apples - de band van Peter van Zwam wie, wat, wanneer, waar Foto: Peter van Zwam Foto: Peter van Zwam

Omdat ik ook altijd interesse had in artiesten en radiostudio's, was het een mooie gelegenheid om de rondleidingen van de VARA, AVRO, KRO en NCRV mee te maken, prachtig was dat, die omroepgebouwen van binnen.
Heb dat rondje in die jaren dat we daar op vakantie waren steeds opnieuw gemaakt. Met de fiets ging ik ook overal kijken waar de artiesten woonde, heb er eigenlijk niet veel gezien, alleen Rita Corita en Bueno de Masquita, zag ik eens in Nieuw Loosdrecht lopen. Malando - Arie Maasland - die had een huis in de Heuvellaan, tegenover de VARA studio's, waar ik hem achter een piano zag componeren.
Gek eigenlijk dat je dat doet in je vakantie, maar ik was er helemaal bezeten van, want ik wou ook zanger worden. Tot 1967 deed ik mee aan lokale talentenjachten; zelfs voor burgemeester Samkalden heb ik nog gezongen op het Jordaanfestival in de Palm en ik heb een auditie gedaan, proefzingen, in de radiostudio van de VARA.
Had er toch niet zo`n succes mee, ben toen maar de beatmuziek in gegaan.

Lees ook 'Beatgroepen uit West'

Trix

Amsterdam - Hilversum - Almere

Hoe wonderlijk.... Amsterdam oud west - Hilversum - en Almere verenigd in de verhalen op deze pagina.

Als kind woonde ik in A'dam, Haarlemmermeerstraat 146, in de jaren '48 tot ong. '54. Zat op de kleuterschool in de Legmeerstraat. Verhuisde naar Hilversum waar ik vlak bij de Vituskerk woonde, tot '67. Ken Holl.Rading en wijde omgeving goed en m.n. de fietstochtjes daarheen vanuit H'sum.

Het was in die tijd een soort "hype" in H'sum dat je langs zoveel mogelijk artiesten ging om een foto met handtekening te vragen. Je belde dan gewoon bij hen aan en zij deden zelf open. Met vriendinnetjes ben ik toen langs heel veel artiesten geweest, en ben ook bij veel studio's binnen geweest. Kom nog af en toe in H'sum, de markt, terrasje.

In '84 verhuisde ik naar Almere waar ik tot 2011 heb gewoond. Woonde daar het laatst in Filmwijk. Kom er nog vaak voor zoon en vriendinnen. Nu woon ik in Nijkerk.

Groetjes, Trix

Constance Terlingen

Hollandsche Rading

Even een korte reactie. Het heeft niet echt met Amsterdam West te maken, maar de herinnering aan Hollandsche Rading welt even op. Wij stonden op een camping in Lage Vuursche en de Fazantenhof en restaurant De Paddestoel, wat leuk, allemaal herkenning.
Maar ik weet ook dat ik toen ik in de jaren 50 met mijn ouders en zus op visite ging in Hollandsche Rading en in Soestdijk naar families waarmee mijn vader in de mobilisatie had gezeten. Ik weet zelfs van 1 van die families de naam. Rademaker.
Groetjes

Constance

Ans Pruis

Rondje Hilversum

Wij kampeerde jaren 50/60 in de Hollandse Rading op kampeerterrein De Fazantenhof (over het spoor).
Als wij naar de woensdag of zaterdagmarkt in Hilversum gingen kwamen we altijd langs de studio van de KRO.
Dat was toch wat, ik zag ook de gebouwen van Avro en Vara.
Toen ik in 1967 bij de KRO ging werken was dat of ik altijd al op die plaats was geweest.
De studio van de KRO staat al sinds 2000 leeg en alleen de voorgevel moet in de orginele staat blijven.
Ben nu dit jaar met pensioen gegaan en de AVRO, KRO en NCRV (AKN) zitten nu op de 's Gravelandseweg in 1 gebouw, niet ver van de oude AVRO studio.
Ik heb ook vele rondleidingen rond zien gaan bij de KRO en veel artiesten gezien.
Nog steeds rijd ik met veel weemoed langs de (oude) KRO studio.