192 goed idee, luister mee naar Veronica

Het zendschip van 'radiopiraat' Veronica Foto: van internet: video.nl

Mijn hobby - elektronica en muziek; zie het verhaal Radiofanaat, mijn jeugdherinneringen, deel 14- liep zo uit de hand dat in de jaren 60 de radio en de bandrecorder mee gingen op een 14-daagse vakantie in Hollandse Rading.

Mijn jeugdherinneringen, deel 15.

Ik moest en zou de radio-uitzendingen van de Veronica Top 40 (met een losse microfoon) opnemen. Dus als Joost den Draaier op zaterdagmiddag uitzond, mocht niemand het huisje binnen.

Wat gebeurt er? De geschiedenis herhaalt zich.
De bandrecorder staat op de aanrecht en de radio op de tafel, het elektra- en microfoonsnoer hangen naar de aanrecht, en de klanken van The Shoes met hun binnengekomen single " Mans Life" klinkt vrolijk door het huisje. Komt m`n zus binnen, "hi Peet" en loopt zo het aan elkaar gemonteerde stroomsnoer aan flarden.
Dus? Kortsluiting! De hoofdstop was doorgeslagen en ook hier moest een monteur
- helemaal uit Zeist - komen om de boel weer in orde maken. Later hebben we er wel om kunnen lachen.

Anno 2011 ben ik niets veranderd. Heb bijna 20 jaar allerlei programma's gemaakt bij een radio-omroep, en nu ook staat mijn bergruimte vol met allerhande audio- en video-units. En ik bezit uit al die vervlogen jaren een grote platen- en cd-collectie. En ... mijn eigen radiostation gaat binnenkort van start.

Lees hier alle verhalen van Peter van Zwam