Martie Spork (Groen Links)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Geuzenveld-Slotermeer is voor mij een ideale plek om te wonen! En het is ook nog een multiculturele buurt. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe andere mensen hun leven invullen. En wonen in een multiculturele buurt zie ik dan ook als een verrijking voor mijzelf.

Martie Spork (Groen Links) Martie in de Brettenzône Martie in de Brettenzône, stilte en rust

Nog woonachtig in Oud-West en al fietsend naar mijn nieuwe baan in Westpoort maakte ik weer eens kennis met Geuzenveld-Slotermeer. De route die ik in eerste instantie had gekozen was nogal saai. Vanaf de Hoofdweg richting Bos en Lommerplein , Burgemeester de Vlugtlaan, Haarlemmerweg en dan oversteken door de Australiëhavenweg te nemen om te arriveren bij mijn nieuwe werkgever. Echt jaren lang heb ik deze route aangehouden. Je wilt immers, zo vroeg in de ochtend, snel van A naar B! Totdat ik de Australiëhavenweg niet meer kon gebruiken omdat deze “bult” werd gerenoveerd. Ik was niet blij. Nu moest ik voortaan, vroeg in de ochtend, in het donker, door die stille Brettenzone! Ik had geen keus ik moest eraan geloven. En vanaf die eerste ochtend dat ik door de Brettenzone moest fietsten, voelde ik mij daar gelijk thuis! Ja het was stil, maar wat een rust straalde dat uit! En dan al die vogels die je onderweg tegenkomt en hoort! Kort daarna heb ik een verrekijker aangeschaft (tweede hands!). En tot op de dag van vandaag kunt u mij daar regelmatig aantreffen om vogels te bekijken. Dat was voor mij de eerste reden om een appartement op het Lambertus Zijlplein te kopen. Waar de Brettenzone om de hoek is, net als de Osdorperbinnenpolders, maar ook een plein waar alle nodige winkels binnen handbereik zijn, zoals supermarkten, postkantoor, dierenwinkel, kapper, drogisterij, groenteboer, bakker etc. En natuurlijk het Pluspunt. Kortom voor mij een ideale plek om te wonen! Geuzenveld-Slotermeer is daarnaast ook een multiculturele buurt. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe andere mensen hun leven invullen. En wonen in een multiculturele buurt zie ik dan ook als een verrijking voor mijzelf. Dat was voor mij de tweede reden. En heb mijn handtekening op het koopcontract gezet! Ondertussen dat de aannemer nog druk bezig was met het bouwen van mijn aanstaande appartement, had ik al contact gezocht met Groenlinks Geuzenveld-Slotermeer. In het verleden was ik al actief in Oud-West voor Groenlinks, als vice-voorzitter van het afdelingsbestuur, en was vastbesloten om ook actief te worden in Geuzenveld-Slotermeer voor Groenlinks. Nu hebben de leden van Groenlinks Geuzenveld-Slotermeer mij ook nog eens het vertrouwen gegeven om de vierde kandidaat op de lijst te zijn voor de verkiezingen van 7 maart 2006! Bedankt daarvoor! Ik ga voor het behouden van een groen stadsdeel, samen met U!
Martie Spork

Terug naar politiekelink