Woonellende door achterstallig onderhoud

Auteur: T. Bosma

Woningen op de sloopnominatie blijven in ieder geval nog zes jaar staan, tot grote vreugde van de bewoners die erg aan hun woonomgeving gewend zijn. Maar de sociale verhuurders – die zo goed in wonen zeggen te zijn – laten de boel verslonzen en laten de huurder er mee zitten. Wonen in een schimmelwoning is niet goed voor de gezondheid!

Zou u hier nog willen wonen? Foto: T. Bosma, augustus 2011

- Zo ontstaat er forse lekkage waardoor meerdere mensen water en vochtschade oplopen. Uiteraard kun je daar zelf geen rekening voor naar de verhuurder sturen.

- Dan het lapwerk in het toilet waar een muur met vochtdoorlatend verouderd tegelwerk 'vakkundig' werd opgeknapt met gips. Zoals we allemaal weten laat dat vocht door.

- Een afvoer door middel van een klein raampje in de badkamer is niet voldoende zonder een andere rooster om de lucht te laten stromen. Volgens de woningcoorporatie is dit niet nodig; resultaat schimmel. Waarbij bij de ene bewoner het vocht ophoopt in de badkamer waar het schimmel veroorzaakt, gaat het bij de andere bewoner zelfs tot in de hal.

- De bewoner van dit huis kan niet meer behangen omdat het vocht ook in de muren van gips zijn getrokken en het behang dus loslaat.

- De sloten worden niet onderhouden en zo kan het gebeuren dat je sleutel in het slot blijft steken waarna je die er met de beste wil van de wereld er niet meer uitkrijgt. Als je dan hulp inroept krijg je een kromme sleutel terug en blijft het slot nog net zo gaar als dat het was. Op de koop toe valt er dan nog van je sociale verhuurder een rekening voor gedane arbeid in de brievenbus, die je uiteindelijk na zwaar protest niet hoeft te betalen.

De coorporatie is langs geweest en vindt het allemaal prima. Veel bewoners weten helaas de weg (nog) niet naar de verschillende instanties, zoals het huurteam en WijkSteunpuntWonen.

T. Bosma: De bewoners willen anoniem blijven.
Ik hoop dat mensen ook zelf naar aanleiding van dit stukje foto's in willen sturen over achterstallig onderhoud.

Vakmanschap, "snik" Foto: T. Bosma, augustus 2011

Creatief afgewerkt!?#%$@* Foto: T. Bosma, augustus 2011

floris

badkamerraam

badkamerraam open zetten werkt niet als er geen ventilatierooster in de deur zit, want dan hoopt het vocht op rond het raam. Als het een klein raam is dan komen daar mini-zwammen. Het werkt slechts als het raam tot het plafond komt.
Volgens het huurteam.

joop

Ventilatie

p.s. na het douchen altijd meteen het badkamerraam openzetten .

Joop

Schimmel in badkamers

Over die schimmel in badkamers. In mijn koophuis heb ik dat probleem ook.
Ik behandel mijn plafond met anti schimmel witkalk van alabastine en 1 keer in de paar maanden maak ik het plafond en andere plekken schoon met onverdund bleekmiddel ben ik er weer een tijdje vanaf.
Schimmels in badkamers is inderdaad niks anders dan een ventilatieprobleem.
Rond gat door de gevel boren en een ventilator er op plaatsen zal ook helpen , maar ja, dat is in een huurhuis de zorg van een huisbaas die elke maand
wel lekker zijn huurcentjes incasseerd maar verder te beroerd is om iets aan dit soort problemen te doen. Ik denk dat hij voor 100 euro klaar is en het vervelende probleem opgelost is.

fam. doorsnee

na jarenlang zeuren ventilatie

ik klaag al vanaf mijn 30e over schimmel in de badkamer. De opzichter van de verhuurder zei dat ie wel eens erger had gezien, en dat was het. toen hij zijn pensioen binnen had gehaald werd ie vervangen door een jonger exemplaar en net zo'n boef. Hij kwam langs en zei, maar dan douched u toch gewoon met deur open dat is hetzelfde als een rooster erin maken voor ventilatie. En weg was ie. en de schimmel kon ik wegverven. Na 17 jaar af en aan zeuren heb ik vandaag een rooster in mijn badkamer gekregen. Maar waar ik opnieuw kwaad om wordt is dat er heel veel bewoners zijn die klagen en dan is het argument waarom denkt u dat de woning gesloopt worden omdat ze oud zijn en uit de jaren 50 komen. NEEEEEE, het heeft met onderhoud te maken, kennelijk kun je als huurder 15 jaar lang af en aan zeuren en word je proffesioneel in de maling genomen. Er zijn woningen uit 1930 die goed leefbaar zijn door goed onderhoudt. In 24 jaar tijd is 1 keer de balkon railing vervangen en 2 keer de buitenkant van de flat schoongemaakt ... woningbouwcoorporaties hebben het helemaal niet goed voor met de huurders, ook niet door ze nieuwbouw aan te bieden want dan flikken ze gewoon het zelfde , opnieuw de boel laten verpauperen en na 3 generaties weer slopen. Er bestaan notabene monumentale woningen die prima wonen. Ik heb echt zat van die klote smoezen die ik door belanghebbenden voorbij hoor komen. Een loopje met de huurders nemen en hun eigen contract niet naleven dat is wat coorporaties doen.

l

asociaal

als alle bewoners nou foto's van hun woning maakt en lekker open en bloot zet zodat iedereen het kan zien gaan ze af als een godgieter. Dit kan je geen woning meer noemen maar een krot. En dat noemt zich een woningbouw!!!!