Film over oude buurt in Bos en Lommer

7 Fans

Ruud van koert heeft in 2011 meegewerkt aan een reportage van een studente van de HvA (Dorien Makkink, derdejaarsstudent Nieuws en Media aan de Hogeschool van Amsterdam) over een 'vergeten plekje' in Amsterdam-West.

Moment uit het filmpje Film: Dorien Makkink - 2010-2011

Dorien maakt daar filmreportages over door naar de plek zelf te gaan en hier met (oud)bewoners herinneringen op te halen. Deze herinneringen versterkt zij (eventueel) met oud archiefmateriaal zoals foto's of zelfs film.
Vervolgens brengt ze ook de huidige staat van het vergeten stukje Amsterdam in beeld. Zo wordt er een sterk beeld gevormd van de veranderingen door de jaren heen.

Deze reportage gaat over de buurt rondom de Israël Queridoschool in Bos en Lommer, het filmpje duurt ongeveer 2'30".

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Moment met Ruud van Koert wie, wat, waar, wanneer //Film: Dorien Makkink - 2011-20112/