Wie kent de familie Theuvenet?

1 Fan

Vrijdag 12 oktober om 15 uur wordt de museumwoning van het Van Eesterenmuseum geopend. Een woning in (vrijwel) geheel de stijl van de jaren vijftig. Van het wasrekje tot de peterseliesnijder, van de meubels tot het beddensprei, het is allemaal echt uit die tijd.

De keuken in de museumwoning Foto: Shirley Brandeis, september 2012

De museumwoning
De Alliantie stelde de woning aan de Freek Oxstraat 27 huis ter beschikking. Tot voor kort werd het huis bewoond door de heer en mevrouw Theuvenet. Mensen van Indische afkomst (van Bandung), die er vanaf het prille begin hebben gewoond. Vier kinderen groeiden er op.

Het is tot nu toe niet gelukt om met de kinderen in contact te komen en zo meer over het gezin te weten te komen. Het Van Eesterenmuseum, de Alliantie en de Westerpost zouden het fijn vinden om te horen over het gezinsleven, over het huis en over toen.

Kent u iemand van de familie Theuvenet of bent u zelf een gezinslid, neem dan alstublieft contact op met Shirley Brandeis via shirley@brandeis.nl of 0626140255. Bedankt!

Shirley Brandeis

Yvon

Theuvenet

Heel toevallig lees ik het bericht van de familie Theuvenet.

Misschien zijn alle vragen al beantwoord, maar ik kende een Frieda Theuvenet, zij zat bij mijn zus in de klas op het HLW in Amsterdam-Slotervaart

Ronald Sasabone

"Wie kent de familie Theuvenet"