De Treures

Uit de serie 'Bomen met Wouter'

7 Fans

In deze serie ontmoet Wouter van der Wulp dit keer landschapsarchitecte Mirjam Koevoet. Samen ontrafelen ze het verband tussen een oude treures, een vasthoudende pastoor, een begraafplaats en de heilige Pancratius.

Steen van pastoor Ruigrok

Een informatief en goed gemaakt filmpje van ruim 9 minuten over de oude Osdorperweg, een gesloopte kerk, een (bijna) verdwenen begraafplaats en over pastoor Ruigrok.

Theo Durenkamp

R.k. school stond niet in Oud Osdorp, maar in Sloten

Volgens dit filmpje was pastoor Ruygrok groot voorstander om tot de stichting van een katholieke school te komen. Dat klopt, maar ... de katholieke school die gesticht werd was niet de school die hier wordt getoond, dat is nl. de openbare Lutkemeerschool aan de Lutkemeerweg. Het is de St. Jozefschool aan de Sloterweg 1192 in Sloten naast de r.k. kerk, die in 1914 van start ging als parochieschool.