'Kan wel!' heeft geld en ervaring om bewonersideeën uit te voeren

Er ligt een nieuwe uitdaging voor de bewoners van buurt 2 en 3 in Slotermeer. ‘Kan wel!’ daagt u uit. Wie een idee heeft en iets wil opzetten in de buurt kan rekenen op ‘Kan wel!’. Medewerkster Pia Rauhala legt uit.

Pia Rauhala Pia Rauhala staat open voor alle nieuwe bewonersideeën in buurt 2 en 3

Geld, netwerk, ervaring en kennis zijn soms nodig om goede ideeën uit te voeren. In buurt 2 en 3 kunt u terecht bij Pia Rauhala, die door wooncorporatie Rochdale en de maatschappelijke organisatie LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken) werd uitgezonden naar Slotermeer. ‘Kan wel!’ wil bewoners met ideeën voor de buurt aansporen. Ideeën die de buurt leuker, veiliger, kortom leefbaarder maken. Samen met Pia kunnen zij hun eigen idee vormgeven en uitvoeren. Pia: “Het is de bedoeling dat bewoners zelf eigenaar van hun idee blijven. Dat zij ermee komen en uitvoeren. De achterliggende gedachte is dat bewoners vaak over veel creativiteit beschikken en bereid zijn zich in te zetten voor een leefbare buurt als je ze maar de ruimte geeft. ‘Kan wel!’ richt zich op deze mensen."

Pia: “Iedereen met een plan kan mij bellen of mailen. Vervolgens bespreken we het idee en kijken we of het nieuw is — een van de criteria — en haalbaar, waarna we het idee gaan vormgeven. De bewoner bereidt de uitvoering voor en krijgt van mij waar nodig ondersteuning. Indien het een plan voor de langere duur is, dan kijken we na de eerste keer hoe we lokaal steun en middelen kunnen krijgen."
Nieuw is een van de voorwaarden. Het moet om een activiteit gaan die nog niet in de wijk bestaat. Het idee moet ook niet op een enkele etnische groep gericht zijn. De eerste bewoners met ideeën hebben zich al bij Pia gemeld. Pia onderzoekt nu samen met hen hoe hun plan kan worden uitgevoerd. Nog meer ideeën zijn van harte welkom: 06 23 10 98 26 of pia@kanwel.nl (zie ook www.kanwel.nl).