Prachtwijk

Amsterdam Nieuw West
Multicultureel

Multicultureel

Onderweg

Er is een film onderweg. Een film over een godsdienst. Een film over wat een door mensen bedacht opperwezen kan doen met mensen. Maar is het ook een film over ménsen?
Er is ook een minister onderweg. Een minister met een missie. Een wijkopbouwwerkster op afstand. Une createuse des banlieue magnifiques. Op naar de woningbouwcorporaties!
Ik ben vaak onderweg. Onderweg door mijn wijk, mijn buurt, mijn stadsdeel.
Turken op nummer 3. Een oude man laat een piepklein hondje uit. Pakistani rechts en om de hoek. Groningers op nummer 7. Jan Jongbloed en Leo Driessen verderop in mijn straat.
Die schuchtere Braziliaanse naast de garage van Henk. Portugese José twee blokken verder, maar voor altijd ´mijn vriend en buurman´. Een Amsterdamse GVB-er met pitbull, een grote bek en een klein hartje. Marokkanen op de andere hoek. Een oude vrouw op nummer 2.
Altijd vrolijke Koreaanse Koh, in verwachting van haar tweede, zwaait vanuit haar achtertuin. Buurtbarbecues in de zomer. Samen sneeuwpoppen bouwen zolang het nog kan.
Ik doorkruis de wereld Slotermeer. O, kom er eens kijken. Nu al een prachtwijk.
Ik zou er een film over willen maken en opsturen aan Geert en Ella.
Laat het maar aan ons over. Het is ons eigen belang.

Lees ook de andere verhalen van Ruud's Rondje.

Bekijk meer afbeeldingen

Minister Vogelaar op bezoek in Bos en Lommer Foto: uit Gesprek van de Dag van stadsdeel Bos en Lommer, juni 2007

"Prachtwijk"

Duidelijk een verhaal van een dhimmy, goed gedaan van Koert gooi Holland nog maar meer in de uitverkoop!!!!