De Majoor en Het Leger

Slotermeer

Al maandenlang zijn ze bezig met de verbouwing van het Leger des Heilsgebouw op de hoek van de Burgemeester Vening Meineszlaan en de Johan Herman Doornstraat, maar afgelopen zaterdag (30 juni 2007) werd ik extra met mijn neus op dit feit gedrukt.

De Majoor en Het Leger Foto: Ruud van Koert, juli 2007

Alida Margaretha Bosshardt, de Majoor, werd begraven en op een fraaie waardige wijze werd door Amsterdam afscheid van haar genomen. Geen toppersachtig feest zoals bij Hazes, en zo hoort het ook voor een vrouw die bescheidenheid tot kunst had verheven en mensen bij elkaar bracht met liefde voor elkaar en acceptatie van verschillen.
Goed, terug naar de verbouwing van Het Leger in ons stadsdeel. Een bord aan het begin van onze buurt met het opschrift 'm.i.v. 26-6-2007 wegsleepregeling' geeft eindelijk een zee van parkeerruimte aan de bewoners zelf. Even geen ongewenste langparkeerders. Dit terzijde, maar ik moet het even kwijt.
De verbouwing bracht me vooral terug in de periode dat we net in Slotermeer woonden (rond 1990) en onze zoon regelmatig met de zonen speelde van het echtpaar dat het huis bewoonde direct naast de opgang naar het kerkgebouw (of heet dat bij Het Leger anders?) Hun achternaam ben ik even kwijt, maar de voornamen van de twee knapen zal ik nooit vergeten: Delaya en Elkana. Aardige jongens met een voortdurende guitige blik in hun ogen en al even geïnteresseerd in het opkalefateren van brommertjes als onze zoon. Bijzondere namen als je zoals ik niet echt Bijbels ben georiënteerd. Bij de naam Elkana moet ik nu aan Al Qaida denken, gewoon vanwege de letters en de toonvolgorde, meer niet. Al Qaida was toen nog geen begrip, Afghanistan een land heel ver weg en alleen bekend van windhonden en lange stinkende winterjassen uit de sixties.
Nu is daar een ander soort leger actief, maar ik denk dat De Majoor ook dat conflict met liefde had willen oplossen. Ik hoop dat ze voor haar het Leger des Heilsgebouw een extra mooie nieuwe lik verf geven.

Gepubliceerd: 8 juli 2007

De verbouwing

De karakteristieke toren Foto: Ruud van Koert, juli 2007

De (puin)hoop van de verbouwing Foto: Ruud van Koert, juli 2007

Altijd welkom

Onze diensten zijn op zondagmorgen in het gebouw 'De Kandelaar' zoals het gebouw nu naar verbouwing heet. Hij is te vinden aan de Burg. Vening Meineszlaan 64, te Amsterdam. De dienst begint om 10.00 uur. Voor de kinderen en jongeren is er een aparte dienst in hun eigen ruimte. Tevens is er oppas voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar.

Fam huisman J

een hele mooie toren

ik kom hem zomaar tegen Wij wonen al meer dan 40 jaar in osdorp en zou graag diensten van het leger bijwonen heel vroeger zo'n 18 jaar geleden gingen we wel eens naar de overtoom met onze klein kindertjes. kunt u mij een mailtje sturen hoe laat de diensten worden gehouden dicht bij ons in de buurt De Kandelaar??
ons adres is Pisuissehof 18 1068 vw Osdorp. in afwachting dank u

Achternaam Delaya en Elkana; Leger des Heils