De 'Kikker' in West

Bos en Lommer

Mooie oude foto's van Luud Albers

Kikker Admiraal de Ruyterweg De 'Kikker' op de Admiraal de Ruyterweg

De bovenstaande foto is uit 1911 en laat de 'Kikker' zien op de Admiraal de Ruyterweg die, op de R.K.kerk na, nog grotendeels onbebouwd is. De tram is wel een "Kikker", maar nog niet van de lokaaldienst die pas in 1913 werd ingevoerd.
Het is een losse motorwagen op de dienst Haarlem-Amsterdam.

De interierfoto hieronder is van een 'Kikker' in lokaaldienst en is genoemen vlak voor het einde van de dienst in 1954.

Luud Albers

Gepubliceerd: 23 augustus 2006

Kikker interieur Het interieur van een "Kikker", vlak voor het einde van de lokaaldienst, oktober 1954

Hier staat Luud Albers in 1934 als driejarig jochie afgebeeld bij een Boedapestertram op de Centraleweg in Halfweg (nu Oranje Nassaustraat), met op de achtergrond zijn ouderlijk huis aan de Schoolstraat no. 28 Hier staat Luud Albers in 1934 als driejarig jochie afgebeeld bij een Boedapestertram<br />op de Centraleweg in Halfweg (nu Oranje Nassaustraat), met op de achtergrond zijn ouderlijk huis aan de Schoolstraat no. 28<br />Foto: Luud Albers Foto: Mevrouw Albers (Moeder van Luud) 1902-1972

Piet Veenboer,Boskoop

De "Kikker"in West

Dit is werkelijk een mooie foto van de "kikker" én de Boomkerk aan het einde van de Adm.de Ruyterweg. In het fotoarchief van de "Beeldbank" is deze niet te vinden. Zelfs de trambaan werd afgeschermd van het overige verkeer door de manshoge hekken. U ziet het,oude foto's bewaren is nooit weg.