Ontmoeting met de Wereldchef

Vorige week was ik bij T'S, daar nam ik een stuk appeltaart, wat was het lekker zei ik tegen de eigenaar. Hij wees mij een mevrouw aan en vertelde dat zij de Wereldchef was die het gemaakt had. Vol complimenten was ik en begon met Angela, DE WERELDCHEF, een gesprek.

Angela Alaidrus-Panchoe, de Wereldchef. Foto: Annick Marquer, 2016

WIE BENT U? WAAR KOMT U VANDAAN?
"Mijn naam is Angela Alaidrus-Panchoe, geboren en getogen in Den Haag. Mijn ouders zijn geboren in Paramaribo, Suriname. Na de onafhankelijkheid in 1975 zijn zij met hun familie naar Nederland gekomen. Ik ben zelfstandig ondernemer en run een hedendaagse foodbedrijf waar ik ook alles zelf kook. Ik ben getrouwd en moeder van een geweldige zoon."

WAT DOET U PRECIES ALS WERELDCHEF?
"De Wereldchef is een hedendaags foodbedrijf die cateringopdrachten verzorgt, kookworkshops geeft, regelmatig op evenementen te vinden is en leverancier is van fooditems bij T'S. De Wereldchef heeft de specialisatie om op harmonieuze wijze de diverse wereldkeukens samen te brengen, zodat er voor ieder wel wat wils is."

WAAR KOOKT U? ALLEEN OF MET ANDEREN?
De Wereldchef kookt voornamelijk in Amsterdam (Osdorp). Soms op locatie bij de klant of buiten tijdens een evenement. Aan de grootte van de opdracht ligt het er aan of ik alleen kook of met meerdere koks. Het vaakst kook ik alleen.”

WANNEER? VOOR WELKE GELEGENHEDEN?
De Wereldchef kookt in opdracht. Zeker 5 dagen in de week zijn er cateringopdrachten. Af en toe kook ik alleen op doordeweekse dagen, maar soms krijg ik een opdracht voor in het weekend.”

WAAROM BENT U AAN ZOIETS BEGONNEN? IS HET LEUK?
Door de motivatie van een vriendin heb ik een stille droom tot leven gebracht. Het beginnen van een eigen bedrijf in de foodbranche. In eerste instantie wilde ik alleen kookworkshops geven. Men vindt echter de gerechten van De Wereldchef (gelukkig) heerlijk, waardoor het uitvoeren van cateringopdrachten de core business is geworden.”

Tot nu toe heb ik het nog enorm naar mijn zin.Ik moet wel aan uitbreiding gaan denken, omdat het al geregeld voorkomt dat ik een klant moet teleurstellen omdat ik al helemaal vol ben gepland. Een grotere/uitgebreidere keuken en koks in dienst nemen is een volgende stap.

Nou, dit was een leuke conversatie en het gaf mij een goed gevoel in deze wijk Nieuw-West waar wij 111 nationaliteiten tellen....Wij kunnen elkaar ontmoeten maar ook zoveel van elkaar leren

info@dewereldchef.nl

Surinaams/Javaanse bami en nasi,  de bestseller van De Wereldchef.  Foto: Annick Marquer, 2016.