Het is hier zeker niet saai!

Braderie Osdorp 2006 De braderie op het Osdorpplein op 23 september 2006 gezien vanuit Mirador

Bijna 2 jaar geleden verhuisden we van een rustige straat in Hilversum, waar ik als Amsterdamse maar niet wennen kon, naar Mirador aan het Osdorpplein.
Door, en voor de bewoners van Mirador wordt er twee keer per jaar een gezellige middag of avond georganiseerd.

Begin januari is dat de Nieuwjaarsreceptie waar wij in 2005 voor het eerst bij aanwezig waren. We waren na de receptie nog maar net boven toen we wel drie brandweerwagens, twee ambulances en veel politie ons raam zagen passeren. Via het raam van onze buurvrouw, die net bij ons binnen was voor een bakkie koffie, probeerden we te ontdekken waar dat allemaal heenging. Oh grote schrik, de brandweermannen gingen bij onze flat naar binnen; de kruising was afgezet en de ambulances binnen bereik geparkeerd. Gelukkig was de brand niet bij ons maar elders!
En zomers is er het "Zomerfeest" met verschillende thema’s. Vandaag hadden we weer zo een gezellig en lekker eetfestijn. Vorig jaar was het thema "Hollandse Hap" met o.a. de Huzarensalade, Zalmsalade, Bal Gehakt en Hollandse Haring. Nu is het thema "de Cantonese keuken" onder andere verzorgd door onze (over)buurman van restaurant “Canton." Maar eerst genieten van ons uitzicht op alle kleurige marktkramen en de evenzo kleurige bezoekers want er is Braderie. Ik bekijk het van boven en mijn man Jan neemt even een kijkje beneden.
Na 17.00 uur zakken we af naar de begane grond waar in de riante hal van Mirador al het lekkers op ons staat te wachten. Het voordeel van zo’n gezellig samenzijn is dat je iedere keer tussen de bekende gezichten ook weer nieuwe gezichten ziet.
De laatste nieuwtjes betreffende Mirador worden uitgewisseld, zoals over de ramen van onze appartementen die niet zonder gevaar voor eigen leven te lappen zijn. Het gaat over magneten met spons die volgens bewoners - die er al ervaring mee hebben - toch naar beneden vallen ondanks het touwtje. De onderwerpen zijn talrijk. We praten ook over het Rondje Sloterplas, de eerste in Osdorp georganiseerde triathlon en "Waterval" niet te vergeten.

Triathlon Osdorp Triathlon

De eerste Osdorpse Triathlon op 25 juni 2006, foto: 25-6-2006, collectie: Anita Florijn

.

Waterval Osdorp

Waterval Osdorp

Rechtsonder op de foto, onder de bomen, het festival "Waterval" langs Meer en Vaart, foto: 1-9-2006, collectie: Anita Florijn

.

Het was weer gezellig, de tijd vloog maar aan alles komt een eind. Moe maar voldaan leggen we rond 01.30 uur onze oren op de kussens. Plotseling schrik ik wakker van een raar geluid. Het leek of er iets ontplofte, suffig ren ik naar de huiskamer. Kijk eerst naar de Meervaart en toen naar rechts. Hemeltje lief, brand! In eerste instantie denk ik dat de parkeergarage van
Q-park aan het Osdorpplein in brand staat. Ik ren terug naar de slaapkamer, maak mijn man wakker, bel 112 en meld de brand! "Nee mevrouw, het is niet de parkeer- garage, het is (bij?) Mac Donalds, de brandweer is al aanwezig, gaat u maar weer lekker slapen!" Laat ik "Angsthaas voor brand" nou klaarwakker zijn! De brandweer was er dan wel maar kwam schijnbaar mankracht of materiaal tekort want er kwam, met zwaailicht en sirenes, versterking van meerdere kanten en de politie was ook ruimschoots aanwezig. Voor de bewoners van de flat naast Mac Donalds is het wel heel spannend. De twee heren uit onze flat die via het parkeerdek op de 3e etage richting Mac Donalds polshoogte gaan nemen wordt dringend verzocht het parkeerdek te verlaten en zo ook (even later) de twee dames.

Het is nu 04.00 uur, maar slapen kan ik nog steeds niet. Hoewel de brand bedwongen is, zijn de brandweerlui nog druk in de weer en dat is duidelijk te horen ook al zijn onze ramen potdicht. Hoe of waardoor de brand is ontstaan weet ik niet, maar de bewoners van de flat die schijnbaar gevaar liep, mogen hun huis weer in.

Fontein Sloterplas Fontein in de Sloterplas (met regenboog)
Uitvergroting van foto hierboven.