Van Eesterenpaviljoen

Bijna klaar

Tijdens de Open Monumentendagen was er de mogelijkheid voor een 'sneak preview' in het nieuwe Van Eesterenpaviljoen aan de Sloterplas.

Van Eesterenpaviljoen. Bron: foto Ruud van Koert, 2017.

Tijdens de monumentendagen heb ik een eerste blik kunnen werpen in het nieuwe Van Eesterenpaviljoen/-museum. Het paviljoen ligt op de hoek van de Noordzijde en Westzijde (het Bastion), schuin tegenover het BP-station. Bij binnenkomst viel mij direct de prachtige lichtval op door de grote raampartijen en het uitzicht naar het voormalige café Oostoever aan de ene kant en de jachthaven aan de andere kant.
Met een aantal andere aanwezigen kregen we een presentatie over Van Eesteren en hoe het paviljoen zal worden ingericht met o.a. verplaatsbare onderdelen voor tentoonstellingen.
Er moest nog veel gebeuren, maar om een en ander voor het oog alvast wat aan te kleden waren onder meer foto's en verhalen over Nieuw West van het Geheugen van West opgehangen in een stellage in de grote middenruimte.

Hierbij enkele foto's om een indruk te krijgen van dit paviljoen dat het motto 'Licht, lucht en ruimte'  van Nieuw West en Van Eesteren verder gestalte geeft.

Op 13 oktober a.s. wordt het nieuwe Van Eesterenmuseum officieel geopend