Bakkerij Rodenburg

Slotermeer

Ik ben de zoon van de bakker uit de Veningmeiniszlaan 50. Toen ik 11 jaar was verhuisde ik met mijn vader, moeder en zusje naar Slotermeer waar mijn ouders een bakkerij zijn begonnen.

Bakkerij Rodenburg

Bakkerij Rodenburg Door: peter rodenburg

Mijn ouders hadden al een zaak in de Bilderdijkstraat 76 maar in 1955 gingen we wonen in Slotermeer.

Daar ging ik op de Burgemeester Fockschool verder mijn lagere school afmaken om vervolgens naar de vakschool te gaan voor brood en banket waar ik mijn diploma haalde. Nadat ik getrouwd was begon ik in 1974 een eigen bakkerij in de Bilderdijkstraat waar mijn ouders in 1936 zijn begonnnen.

Ik heb goede herinneringen aan die tijd en heb er veel vrienden en vriendinnen aan overgehouden. Maar dat is allemaal lang geleden ik word deze maand (november 2009) 65 jaar. Ik woon nu ook al vanaf 2000 in Purmerend en in november 1999 heb ik de zaak in de Bilderdijkstraat en het huis verkocht.

Ik vind het erg leuk dat deze site er is en dat het rijtje winkels, waar ik ook mijn winkel had hierop staat. Daarom heb ik gereageerd, vandaar mijn verhaal.

Thea Duin

Dochter van Ome Piet

Hallo Peter, ik kwam dit artikeltje tegen. Is al van een flink aantal jaren geleden. Leuk om te lezen. Groetjes,

Elly Dekker

Waar ging bakker Rodenburg wonen in Slotermeer?

Dag Peter Rodenburg,

Klopt het dat jouw ouders in Slotermeergingen wonen op de Harry Koningsbergerstraat 36, twee onder één kap met familie Mooyaart?

1. Ik heb het verhaal Vogelliefhebbers in Slotermeer ingestuurd. Het nieuwe huis waarover ik schrijf is dát huis en de eerste eigenaar was familie Rodenburg.

Met vriendelijke groet,

Elly Dekker H. Koningsbergerstraat 36 Amsterdam Slotermeer.