Zware machines en mensenwerk

De Baarsjes
Graafmachine aan het werk op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Vespuccistraat. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007 aan het werk op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Vespuccistraat. Dit is een mobiele graafmachine. Deze kan al het zand opscheppen en verplaatsen.  Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

Graafmachine aan het werk op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Vespuccistraat. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007 aan het werk op de hoek van de Jan Evertsenstraat en de Vespuccistraat. Dit is een mobiele graafmachine. Deze kan al het zand opscheppen en verplaatsen. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

Fotoreportage van Refaja, Saloua en Younnes

Als 'prestatie' voor school met als onderwerp 'Techniek' hebben Refaja, Saloua en Younnes van de groepen 1A1 en 1C1 van het Nova-college een fotoreportage gemaakt.
Deze reportage gaat over werk aan de weg van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat en brengt in beeld welke zware machines er aan het werk zijn.

In de rubriek Scholen/Nova-college staan alle verhalen van de leerlingen.

Bekijk meer afbeeldingen

Steenboormachine Dit is een steenboormachine in de Jan Evertsenstraat. Die boort het oude beton in stukken waardoor ze - na afvoer van het puin - weer nieuwe stenen kunnen plaatsen. Foto: 17 april 2007

Jan Evertsenstraat Dit is ook een mobiele graafmachine, net als foto 1. Deze machine schept ook al het puin op. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

Jan Evertsenstraat Dit is een auto laadkraan ook wel 6+6 genoemd, want alle zes wielen zijn aangedreven van deze vrachtauto met eigen hydraulische kraan. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

Mobiele graafmachine met rupsbanden aan het werk op het Mercatorplein. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

Mensenwerk Maar natuurlijk helpen mensen ook mee want zonder mensen zouden al deze technische apparaten niet bestuurd kunnen worden. En stratenmaken is en blijft nog altijd mensenwerk. Mercatorplein. Foto: Refaja, Saloua, Younnes, 17 april 2007

geweldig!

Wat is het toch mooi dat je je schoolproefwerken (zoals dat vroeger in mijn tijd heette) nu met iedereen kan delen, het nieuwe of het oude leren, het blijft leren en ervaring opdoen, dit ziet er prachtig uit, vast en zeker in het oude leren een dikke 8+ en een zoen van de juffrouw.

Mooie prestatie

Goed gedaan! Mooi en duidelijk overzicht van het werk aan de weg in Amsterdam.

Ziet er hardd uit !! :)

Haaayy klasgenootjess,

Zie dat jullie echt vooruit zijn gegaan !!
Gaa zo door hoorr !! ziet er echt mooi uit :)

Okko Steensma

Prachtige beelden van de techniek voor scholieren en volwassenen die nog een echt vak willen leren. Als ik het over kon doen.....

niels kok

De Meester