Van Kinsbergenstraat

De Baarsjes

Een foto van 'vroeger' en foto's van nu van oude, bewaarde details.

Van kinsbergenstraat Foto:  8 aug 1973, Beeldbank Stadsarchief Amsterdam,  Archief van de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting.

Van kinsbergenstraat Foto: 8 aug 1973, Beeldbank Stadsarchief Amsterdam, Archief van de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting.

Hoe komt de Van Kinsbergenstraat aan zijn naam?
Jan Hendrik van Kinsbergen, 1735-1819, admiraal tijdens de slag bij Doggersbank in 1781. En hij reorganiseerde het marinewezen.

Deze straat in de Baarsjes werd in de jaren 20 aangelegd en krijgt dit jaar een opknapbeurt.

Gepubliceerd: 3 maart 2008

Vroeger een andere wijknaam!? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, december 2007

Niet alleen buiten maar ook binnen zijn oude details bewaard gebleven. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, december 2007

Prachtig smeedwerk. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, december 2007

Gelukkig bewaard gebleven; ouderwetse etalageramen.. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, december 2007

Piet Veenboer,Boskoop

De buurtwinkels in de v.Kinsbergenstr.

Vanaf het groene bruggetje over de Admiralengracht kan ik me nog goed het speelgoedwinkeltje herinneren, waar mijn moeder-vlak na de oorlog-Sinterklaascadeautjes kocht voor mijn broertjes en zusjes. Ik was de oudste, dus geloven???
Verderop was ook nog een broodbakkerij gevestigd van van der Molen. Zij zijn naderhand verhuisd naar Lisse-Vierkant.