Ezra Moen

Auteur: Ezra Moen

Ik heet Ezra Moen en zit in groep 8 op basisschool Veerkracht op Slotermeerlaan 166, postcode 1063 JW Amsterdam.

Omgeving

Om de school is het soms wel druk. Aan de ene kant is het heel rustig, maar aan de andere kant staat een rotonde Daarom komen er best veel auto’s langs daar en ga ik er dus uit aan de andere kant uit na school. Maar dat hangt er vaak wel vanaf of ik naar mijn huis ga of bij een vriend ga spelen. En aan de andere kant van het schoolplein zitten een paar kleine winkeltjes waar soms een bal beland. Ik vind het wel leuk dat je na school ook op het schoolplein kan spelen en ook een andere speeltuin in de buurt is en Plein 40-45 zit er ook dichtbij.

Wat ik mis

Alleen mis ik in de omgeving wel wat groen, ik bedoel, aan de ene kant staat wel een boom, maat ik vind wel dat er mee groen mag komen op en rond het schoolplein. En ook wat meer kleur, het heeft allemaal wel een thema, maar voor de verbouwing waren de muren en regels kleurrijker.

Weekend

En ik het weekend ben ik best ontspannen, vooral op zaterdag. Dan mag ik namelijk de hel dag in mijn pyjama zitten. En zondag ga ik naar mijn kerk, Hillsong. Daar is het best leuk. Weer thuis heb ik weer zin in maandag.

Broers en zussen

Mijn broers en zussen zijn thuis best gezellig, maat ik ga nooit met ze naar buiten. Maar binnen doe ik wel dingen met ze: spelen, iets kijken of Wiiën

Middelbare

Ik zit nu dus op basisschool Veerkracht, maar aangezien ik in groep 8 zit, wordt het tijd om naar de middelbare te gaan. Zelf heb ik er zin in, aar ook weer niet. Ik heb zin in nieuwe dingen, zoals Grieks en Latijn. Aan de andere kant ben ik zenuwachtig en vind ik het jammer, want dan ben ik weer de kleinste. Mijn nummer één is het Cygnus Gymnasium. Mijn twee zessen zitten ook o het Cygnus, dus daar he ik wel weer zin in.

Werk

Ik teken nu al veel strips, dus je raadt het misschien al, ik wil striptekenaar worden. Ik heb ook mijn eigen karakters, zoals de heldhaftige en moedige Kapitein Kip!, Ik hoop dat het later goed zal lukken als striptekenaar, naar het zou ook kunnen zij dat ik nog van gedachte verander, maar voor nu blijf ik strips tekenen.

Latere woning

Ik denk niet dat het later precies zo zal gaan, maar het liefst neem ik eerst een kleinere woning en dan als het misschien te koop staat, het huis waar ik nu woon. Dat lijkt mij leuk, maar ik kan ook kijken naar nieuwere woningen. Alleen is er dus ook een kans dat het huis waar ik nu woon al ingeruild is voor een moderner huis…