Matyou

Auteur: Matyou

Hallo, ik ben Matyou.

Ik zit op Veerkracht in groep 8. De locatie van de school is Slotermeerlaan 160.

Ik ben trots dat deze school uniek is, omdat groep 7 en 8 de kleuters helpen met lezen, zodat ze later goed kunnen lezen en schrijven. Ik vind het ook leuk dat na schooltijd de buurt veilig is, want er zijn camera’s die kunnen zien wat er na schooltijd gebeurt.

De buurt van de school vind ik leuk, bijvoorbeeld dat ik snel naar huis kan en dat vind ik fijn. Maar ook voor andere kinderen is het fijn, omdat naast de school Plein 40-45 is waar je dingen kunt halen. Er is een groot voetbalveld en heel veel kinderen vinden het leuk om daar te voetballen.

Ik vind ook dat er nadelen aan de buurt van de school zijn. Er rijden veel auto’s en dat vind ik gevaarlijk, omdat als je wilt oversteken op het zebrapad je dan lang moet wachten, want bijna alle auto’s rijden hard en dan kunnen ze niet even remmen, dus daarom vind ik dat een nadeel.

Als ik dan vrijdag thuiskom heb ik weekend en dus kan ik rusten. Ik ga dan op mijn telefoon. Ik ga ook buiten spelen en dat soort dingen, maar ik heb geen broer of zus, alleen maar een broertje. Met mijn broertje speel ik dan voetbal buiten. Ik win soms en hij wint soms, maar ik ben wel goed in voetbal. Met mijn broertje en mijn vrienden speel ik ook het spel Fortnite.

Ik heb de lijst van scholen van school gekregen. Daar kon ik twaalf scholen invullen. Gelukkig heb ik alle havo-vwo en vwo scholen bezocht. Mijn eerste voorkeur is het Amsterdams Lyceum, omdat het mijn smaak is. Ik wil graag advocaat worden. In de buurt waar ik woon wil ik later blijven, want ik vind het een goede buurt.