In Coronatijden (19)

Liefdevolle groene projecten in een oprukkende stad

Als de herfstbladeren weer beginnen te vallen, stijgen de besmettingen met covid-19 evenredig mee en neemt de angst voor nieuwe strengere maatregelen toe. Net nu weer vrijwel iedereen (de iedere vaccinatie- of testweigeraars daargelaten) kan genieten van cafébezoek, concerten of sportwedstrijden.<br />Met wel een slag om de arm denkt het RIVM gelukkig dat vergaande maatregelen, zoals een nieuwe lock down voor iedereen, niet nodig zullen zijn.<br />Met die laatste gedachte loop ik mijn eerste ommetje sinds onze laatste vakantiereis richting de Bretten en terug.<br /><br />

Langs de sloot bij DWS zijn de zwanenjonkies van het voorjaar nog wel grijs maar fiks groter geworden en krijgen nu les van pa en ma hoe je moet uitrusten van al dat gegroei.

Zo, ff een middagdutje Foto: Ruud van Koert, oktober 2021

Tijdens onze vakantie is aan de overkant van de Haarlemmerweg een flink stuk grond geëgaliseerd en rijzen nu een aantal kranen en een heimachine de lucht in.

De stad rukt op Foto: Ruud van Koert, oktober 2021

Wij weten dat daar een appartementengebouw gaat komen van 10 hoog, maar aan het hek hangt nog geen plaat hoe dat er uit komt te zien, zoals wel bij de ‘verticale tuinen’ verderop.
Jammer dat de stad zo oprukt en het groen steeds verder terugdringt, maar een geluk voor ons dat wij met de hoge bomen aan de voorkant langs de sloot een groen uitzicht blijven houden.

En nu maar hopen dat die prachtige bomen gespaard blijven Foto: Ruud van Koert, oktober 2021

Bijna thuis zie ik dat van een deel van het plantsoen aan de Johan Herman Doornstraat het gras is weggeschraapt. Een buurtbewoonster strooit met liefdevolle gebaren rond kleine nieuwe plantjes zaad voor wilde bloemen.

Op naar het voorjaar! Foto: Ruud van Koert, oktober 2021

Een project van het buurtbudget 2020, waarbij dit najaar op 20 plekken verspreid over Geuzenveld en Slotermeer wilde bloemen worden ingezaaid. 'Zo komt er meer kleur in de buurt',
aldus de gemeente op haar website.

Mooi, want we blijven vechten voor het behoud van ‘licht, lucht en ruimte’, en groen natuurlijk, in ons fraaie stadsdeel.