Christelijk Gereformeerde. Kerk, Willem Kloosstraat

Rehobothkerk wordt De Bron

Auteur: Frans Serné
De Bron - fragment van een luchtfoto uit de Beeldbank van de gemeente Amsterdam

Mijn ouders kregen in 1956 een woning toegewezen in de Johan Coltermanstraat 2-hs in Geuzenveld. Mijn ouders, mijn broertje van bijna 2 en ik van bijna 5 jaar, woonden daarvoor in de Weesperstraat.

Mijn ouders waren lid van de Christelijk Gerefeformeerde Kerk aan de Lauriergracht. Later kerkten ze in de Rehobothkerk aan de Willem Kloosstraat. Mijn zusje is in 1961 daar gedoopt. Mijn grootouders kregen een paar jaar later de woning naast ons toegewezen: Johan Coltermanstraat 3-hs. Mijn oma had ernstige Multiple Sclerose en was aan een rolstoel gekluisterd. Mijn grootouders waren ook lid van de Lauriergrachtkerk en later Rehobothkerk.

In 1967 werd op de plek van de Rehobothkerk een nieuw stenen gebouw opgericht. Er werd een prijsvraag uitgevaardigd voor de naam van dit nieuwe gebouw. Mijn oma deed hieraan mee en leverde een naam in. De toenmalige dominee: van Smeden, kwam persoonlijk bij mijn ernstig invalide oma langs om haar mee te delen, dat haar ingezonden naam: de Bron, gewonnen had. Vanaf die tijd, dus 1967, draagt dit gebouw die naam en niet vanaf 1990 (zoals in de rubriek: Kerken Slotermeer-Geuzenveld werd vermeld). Mijn oma is in 1979 overleden. Dominee van Smeden overhandigde mijn oma een ‘oorkonde’, waarop haar naam stond als naamgeefster. Ik was daar zelf bij aanwezig. Helaas is deze oorkonde verloren gegaan bij diverse verhuizingen.