Spelen in Nieuw-West

Van Eesterenmuseum

Verteller: Mijke Tonnon

Tentoonstelling donderdag 20 juli tot en met zondag 3 september 2023

Sloterplasbad

Sloterplasbad

Op donderdag 20 juli 2023 opent het Van Eesteren Museum de tentoonstelling 'Spelen in Nieuw-West'. Deze tentoonstelling toont verhalen van spel en spelen in het groene stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Door middel van verhalen, herinneringen, foto’s en objecten van buurtbewoners geeft de tentoonstelling een beeld van hoe er vroeger, nu en in de toekomst werd en wordt gespeeld.

Spelen is nauw verbonden met stadsdeel Nieuw-West. In de opzet van de nieuwe wijken en stadsdelen van de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam die na de Tweede Wereldoorlog verrezen, waren aandacht en ruimte voor het (spelende) kind belangrijke pijlers. Met als gevolg dat een deel van de openbare ruimte werd ingevuld met plekken waar kinderen vrij en veilig samen konden spelen. Hoe werd er in het verleden gespeeld? En hoe wordt er nu gespeeld? En wat zijn de verhalen rondom spelen? Om antwoord te geven op die vragen is het Van Eesteren Museum op zoek naar verhalen van bewoners over spelen in Nieuw-West!

Doe mee! Wat is jouw verhaal?

Kijk voor meer informatie op Van Eesterenmuseum.nl