Oproep Koekenbier

Oud-West

Beste stadgenoten,
Hierbij doe ik een beroep op u om gegevens, verhalen, roddels, foto's, enz. enz. over Piet Koekenbier. Hij is geboren in 1878 te Amsterdam en overleden aldaar in 1963. Voor de oorlog was hij schilleboer en had een wijk, waarin het paleis op de Dam en verschillende hotels in de stad. Hij was het meest bekend op de Lindengracht markt, omstreeks 1945-1960, hij verkocht hoofdzakelijk aardappelen maar later ook groenten. Zijn kleinzoon Nico, die hem daarbij hielp, bracht de bestellingen enz. weg. Zijn zoon Jan Koekenbier stond op de Dappermarkt en zoon Rinus stond op de Albert Cuyp, zijn zoon Gerrit van de Markthallen. Ook van hen zijn gegevens welkom. Dit alles voor een stamboom boek over de Koekenbieren.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Groeten van Jan Wiebenga.
E-mail: jan.wiebenga@planet.nl

Lees ook de andere verhalen over Opa koek.

Jan Okx

Jan Koekenbier

Ik had als kleine jongen een baantje bij Jan Koekenbier de aardappelboer op de Dappermarkt. Ik bracht met mijn zeepkist de bestelde aardappelen bij de mensen thuis. Ik kon al lezen maar ik had wel moeite met de straatnamen. Celebesstraat was de Gelebesstraat! Mooie herinneringen!

Elisabeth Hamel- Koekenbier

Mijn Opa Piet Koekenbier

Ik ben een daughter van Gijs Koekenbier die op Zwanenburg woonde. Wij gingen altijd naar Opa Koekenbier op Nieuwjaars dag. Ik weet ook dat het een erg klein donker huis was. De kleinkinderen kregen altijd een zilveren gulden. Opa was gek op een borreltje and daar was altijd genoeg van. Ook van kaas en worst. Ik heb ook die vrouw ontmoet die voor Opa zorgden. Ze had a lange dunne dochter die was getrouwd met een kleine man. Hij had altijd wat op de pennen staan and bracht zijn breiwerk mee. Ik spreek over de jaren 1950 - 1958. In 1952 zijn we ook nog naar Australie ge-emigreerd. Maar mijn moeder Bets van Velzen vond het daar niets and we kwamen weer terug. Wij zijn er maar 8 maanden geweest. Ik ben in 1958 naam de Verenigde Staten geemigreerd and woon in San Diego California. We gingen vroeger ook naar the strand in Ijmuiden, waar mijn tante Bets een huisje had. Met tante Bets kon je good lachen. 15 Maart, 2012. Elisabeth (Bep) Hamel-Koekenbier

cdriezes

ik zoek piet koekebierwas bij de aat militerediens 1957-1958

cor driezes ik was ook van lichting 1957-1 opleiding gehad in

tilburg ken je me mail dan terug

Johannes Koekenbier

Johannes Koekenbier

Hallo

In Limburg wonen ook nog koekenbieren.
Als ik het goed heb was Piet Koekenbier een broer van mijn opa Adrianus koekenbier

Onze opa

Ja, he die opa.
Een markante man in een verduisterd, bijna altijd donker benedenhuis aan de Fred Hendrikstraat. Samenwonend met iemand die hem en/of zijn huishouden verzorgde. Opa in de grote stoel, bril op het voorhoofd zodat hij daardoor nier doorheen hoefde te kijken. In de tuin achter een grindpaadje met daarin het midden ik meen een hortensia, met zoveel mooie bloemen staat mij bij.
Ik ging er samen met broers en zusjes vrijwel elke zondag heen voor een glaasje limonade,dubbeltje en een spelletje meestal domino met hem en-of zijn huishoudster en mijn broers-zussen. Wij woonden vlakbij, in de John Franklinstraat.
Wij waren zeker altijd met 5-6 of zeven, dus daar moeten heel glaasjes limonade en dubbeltjes doorheen zijn gegaan. Misschien had hij wel ergens een dubbeltjesfabriek.

Elly Koekenbier

Elly Koekenbier

Hallo Jan,
Ik heb hier een heel mapje van de stamboom van Koekenbier. Ik ben een dochter van Piet Koekenbier en mijn zwager Johan (getrouwd met marga Koekenbier) heeft hier veel informatie over. Er zijn natuurlijk genoeg verhalen van Opa Koekenbier maar die worden steeds kleurrijker naarmate de tijd voorbij gaat. Als je wilt kan ik je de stamboom toezenden. Ik woon momenteel in Zuid Frankrijk dus laat even een adres achter., Mijn emailadres is: engelina.schinkel@orange.fr

Jan Wiebenga

re / stamboom

Beste Rene, je bent heel ver met de stamboom van de Koekenbieren. Maar nu is de vraag hoever! Dat vertel je echter niet voordat je weet hoever ik ben met de boom. En dat wil ik op deze site niet echt kwijt. Mijn moeder was een Koekenbier. De oproep gaat echter niet over de stamboom op zich maar over de levenswandel van mijn grootvader. Als je daar verhalen over weet, dan graag!
Groeten Jan Wiebenga.

RENE KOEKENBIER

stamboom

HOI JAN,
IK HEB HEEL VEEL ALS HET OM STAMBOOM GEGEVENS GAAT,
STAAT ECHTER AL WEER EEN PAR JAAR STIL.
HEEL VEEL GEBELD NAAR DIV KOEKENBIEREN IN AMSTERDAM DIE ALLEEN MEE WILLEN WERKEN ALS IK ZE AL MIJN GEGEVENS OPSTUUR.ERG VREEMD.
MAAR GOED HOEVER BEN JIJ EN MISSCHIEN KUNNEN WIJ ELKAAR EEN KEER ONTMOETEN,
EN WAT IS JOU CONNECTIE MET KOEKENBIER??