Geuzenveld is mijn buurt

Auteur: Jan
Geuzenveld, Osdorp

Nigel de Jong opent op 10 juli 2005 het naar hem genoemde plein in Geuzenveld.
(op de achtergrond Michel de Klerckhof)

Aan het woord is Jan van groep 7 van de Johannesschool in Osdorp:
Ik woon al sinds ik geboren ben in Geuzenveld. Het is een van de stadsdelen in Amsterdam West. Verder heb je nog Osdorp en Siotervaart.

Leuke en gezellige buurt

Geuzenveld bestaat al behoorlijk lang. De eerste woningen werden in 1955 gebouwd. Wij wonen al 11 jaar in Geuzenveld en daarvoor 10 jaar in Osdorp vlakbij de Johannesschool.
Ik vind Geuzenveld een leuke en gezellige buurt. Je hebt ook een winkelcentrum: het Lambertus Zijlplein. Dit is niet te vergelijken met het Osdorpplein, dat is veel groter.
Vaak treden er in Geuzenveld rappers op zoals Ali B., Lange Frans en Baas B. Ik vind dat leuk en kijk altijd concerten.

Sport

Er woont bij mij in de buurt ook een goede voetballer: Nigel de Jong. Hij speelde in het Nederlandse elftal en zat vroeger op het Caland Lyceum. Toen het Nigel de Jongplein werd geopend op 10 juli 2005 waren er bekende spelers van Ajax aanwezig zoals Pinar, Rosales en Nigel de Jong. Jammer genoeg speelt Nigel nu in Duitsland bij HSV Hamburg.
Er zijn bij mij 2 sportparken in de buurt: Ookmeer en de Eendracht. Bij de Eendracht is het rugbystadion, daar worden veel interlands gespeeld. Er zijn tennisvelden, korfbal, atletiek en een manege. Op sportpark Ookmeer is een honkbalstadion en daar spelen de Pirates, een bekende honkbalclub.
Ik voetbal bij DCG en speel in de 06. Bijna elke zaterdag speel ik een wedstrijd en train 2 keer per week, op maandag en woensdag.

Wat ik doe

Mijn vader heeft een prachtige zeilboot. Bijna elke zondag ben ik op de Sioterplas om te varen in onze zeilboot. Later wil ik een speed boot kopen. Op koninginnedag werd er na 10 uur 's avonds vuurwerk afgestoken op de Sloterplas. Ik kijk elk jaar met mijn ouders naar het vuurwerk, ik vind het prachtig.
Ik doe veel boodschappen voor mijn buurvrouw. Zij kan het zelf niet meer, want ze is al 94 jaar.
Op maandag ga ik naar de markt. Er zijn daar veel kraampjes met leuke dingen. Ook is het wel leuk om naar de kinderboerderij te gaan. En vaak ga ik met mijn broers vissen in de buurt van ons huis. Mijn broers zijn veel ouder dan ik.

Geuzenveld is een hele leuke buurt. Ik ben altijd blij als ik van vakantie terugkom. En ik hoop dat ik er nog lang blijf wonen, want ik heb er veel vrienden.

Ga naar de rubriek van de Kikker en de Johannesschool.

Jan samen met Pinar van Ajax.

Jan samen met Rosales van Ajax.

Het net geopende speelveld wordt ingespeeld.

Amber

Amber

hoi ik ben amber en ik ben 10 jaar.
Hoi jan ik ben erg blij voor je hoor ik hoop ook voor jouw dat je ouders er nog lang willen blijven wonen maar ik ben blij dat je het daar fijn heb groetjes amber

Cor Boelhouwers

Reactie van Oom Cor: mooi verhaal, mooie foto's !!

Er mooi verslag Jan, leuk dat je zo geniet van voetbal en van je zeilboot !

kanjer Jan

heyyy kanjer, goeddd hoor dat je het zo goed hebt geschreven! en je hebt hele mooie foto's erbij ;-) dikke kus van je zus karin en fatiha en faria doeiiiiiiiiiiiiiiiiii jaaaaannnnn ( en laat die haaters maar lekker praten ze zijn jaloersssss)

saai als het ronaldinho was of ikke dan kan het nog well...!

vet verhaal

Ik vind het een grappig verslag over de opening van het Nigel de Jongplein. Ik was ook bij de opening en sta bij de Ajacieden op de foto.

Jan van Zijp

Sidika Ercanli

Hoi jan wat goed van je en hele mooie fotos zeg!!... heel top verhaal maarjah Doei ik wil je niet afleiden met je ajax

Top verhaal!

Zeker een leuk en goed verhaal, denk dat de mensen die jouw verhaal lezen meteen een goed beeld van Geuzenveld krijgen. Je zegt veel over de buurt!
De foto's van jou met oud-Ajax spelers maken het verhaal helemaal af!
Toppertje!!!

leuk verhaaltje

Ik heb heel lang in Geuzenveld gewoond en vind het leuk om weer wat over mijn oude buurt te lezen.

Hoi Jan

Wat een leuk en goed verhaal, en mooi met al die foto's van de bekende voetballers van ajax!
Laters

hooi jan

jan heel goed en allen gedaan

Goed geschreven

Hoi Jan,
Ik heb ook heel veel jaren in Geuzenveld gewoond en vond het vroeger net zo leuk als jij nu. En als ik jouw verhaal lees voel ik me weer een beetje jong worden.

soumaya

soumaya

heey heey jan alles goed heel goed gedaan maar hele maal alleen goed hoor doei doei groetjes soumaya

trots

Hoi Jan, wat een goed verhaal heb je geschreven. Ik ben trots op je.