Oude huizen van Osdorp

Verteller: Ugur
Sloop van een van de flats waar ik woonde wie, wat, wanneer, waar

De huizen in de buurt waar ik woonde waren leuk en gezellig.
Maar nu zijn ze gesloopt door de bouwvakkers.

En nu is het allemaal weg. Het huis was precies vier hoog.
Er waren heel veel krakers, ze hadhttps://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080n bijna alle kamers met
graffiti volgespoten.

En er waren hele leuke buren, ze waren echt niet altijd leuk voor mij en mijn vrienhttps://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080n.

Nu zijn ze bezig met https://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080 voorbereiding om anhttps://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080re huizen te bouwen. Eerst https://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080 bergen zand weg halen en daar zijn ze al 2 maanhttps://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080n mee bezig.
Die huizen worhttps://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080n veel groter en mooier dan https://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080 vorige huizen.

Vlakbij waar https://geheugenvanwest.amsterdam/page/3080 nieuwe huizen komen, staat onze Johannesschool. (In het gebouw: De Kikker)

De nieuwe huizen komen ongeveer in 2009/2010.
Er komen 5 nieuwe gebouwen en ongeveer 174 woningen waar mensen in kunnen wonen, een privé-binnentuin en er komen nog veel meer dingen. Voor jou en mij, groot en klein, dat maakt niet veel uit als je maar zin hebt in spelen.

Ugur groep 7b Johannesschool

gepubliceerd: 5 maart 2008

Lees ook andere verhalen over de Johannesschool en de Kikker

Nu hopen zand

Nu hopen zand

Onze school in de (gif)groene Kikker

Dit gaan ze bouwen

Dit gaan ze bouwen

Nog een sloopfoto Nog een sloopfoto, met graffiti op de binnenmuur.

Amber

Amber

het is inderdaad niet leuk als je huizen worden gesloopt maar soms moet dat gewooneen keer gebeuren maar vroeg of laat zet je het uit je hoofd dat weet ik heel zeker.
GROETJES AMBER

Jan Luiten

Oude huizen

Hallo Ugur,

Ik heb ook in 1 van die oude huizen gewoond die vorig jaar gesloopt zijn, alleen is dat al een hele tijd geleden. Van 1962 tot en met 1982! Jammer dat de meeste flats nu weg zijn, want ik heb er altijd prettig gewoond. Je kon ook heerlijk in de buurt spelen. Net als jij zat ik ook op de Johannesschool, leuk he.

Groetjes