Oudste familiezaak gaat dicht!

Verteller: An van Batum
Geuzenveld-Slotermeer

De Jong Sigarenmagazijn, de oudste familiezaak van Geuzenveld-Slotermeer gaat dicht.

Nico met hond (inzet) voor zijn zaak Foto: Hedda van Rozelaar

Stoppen na 6 overvallen

Vanmorgen liep ik bij Nico naar binnen, zijn vrouw stond achter de toonbank en ik vroeg “Is Nico op vakantie?” Nee, nog niet was het antwoord. Toen kwam Nico te voorschijn en zei:” Ik heb een nare mededeling voor je; we gaan sluiten”.
Ik dacht dat hij een geintje maakte, maar het is bittere ernst, hij trekt het niet meer. Na zes keer overvallen te zijn houdt hij er mee op.

Na 53 en 35 jaar

Niet dat hij het werken in de winkel niet meer leuk vindt, na 53 jaar dat de zaak bestaat, waarvan 35 jaar door hem, zijn vrouw en de laatste jaren zijn dochters hard is gewerkt, maar de druk van elke keer als er iemand met een kap over zijn hoofd binnen komt, je een schok door je hele lijf krijgt van “Nee niet weer”dat kan hij niet meer aan.

Schiphol

Gelukkig had hij ook een goed bericht, hij gaat werken bij een van de Ako boekwinkels op Schiphol. Ik weet uit ervaring dat werken op Schiphol een geweldige baan is. Dus daarom Nico ik wens je nog velen jaren werk in een fijne omgeving en ik weet zeker als een van je vaste klanten gaat vliegen dat ze je even de hand komen drukken.

"Het ga je goed."
An van Batum