Reconstructie De Clercqstraat

Straks meer ruimte voor de fietsers Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Vanaf de Wiegbrug loop ik door deze oude straat die aan één kant nu helemaal open ligt.
Het wegdek wordt hersteld, maar de puinhop is groot!
Het is - hoe dan ook - prima dat de trams nog kunnen rijden, maar het is wel een hele hele organisatie en planning.
Onderweg heb ik leuke ontmoetingen die mij leren mij dat er hier vroeger onder andere groentezaak De Bruin heeft gezeten, vlakbij bloemist Vreke die er nog is.
Op de hoek van de Bilderdijkstraat was V&D gevestigd en daar tegenover de ijssalon Cortina. Er was ook een herenmodezaak.
Wie heeft er nog oude foto's ...?

gepubliceerd: 8 juni 2008

Bekijk meer afbeeldingen

Eén kant ligt helemaal open. Hier zat vroeger groentewinkel De Bruin. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Van Warenhuis (V&D) naar grootgrutter.op de hoek van de Bilderdijkstraat. Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Hiermee worden auto's geweerd en kunnen de trams- gelukkig - gewoon doorrijden. Nou ja, gewoon, wel even afremmen! Foto: Annick van Ommeren-Marquer, mei 2008

Kitty

Foto’s

Ik kom deze post tegen en ben heel benieuwd of u foto’s heeft ontvangen van met name de ijssalon, Cortina. Dit is ook voor mij echt jeugdsentiment en ik zou er graag een foto van hebben. Wat een fijne momenten heb ik daar doorgebracht met mijn vader die onlangs is overleden. Ik aan het ik en hij aan een roze koek (moeselientje) met slagroom :-)

Hartelijke groet, Kitty van Doornik