Oude foto's uit Oud-West

Oud-West

Soms krijgen we - uit andere archieven of collecties - opeens foto's onder ogen uit een ver verleden. Nou ja, ver, voor het Geheugen van West dan.

Jan Hanzenstraat 69-73 en 26-28 wie, wat, wanneer, waar Foto: familie Bürmann, collectie Hein Buijs

Jan Hanzenstraat 69-73 en 26-28 wie, wat, wanneer, waar Foto: familie Bürmann, collectie Hein Buijs Door: Jan van Zijp

Op de foto's van de Jan Hanzenstraat 69-73 en 26-28 (hierboven) zijn op de linker foto drie winkels te zien: in het midden een Schoenmakerij en rechts een melkinrichting. Wat voor winkel de derde is? Wie weet het nog?
Op de rechterfoto rechts garage Esveld met nog net zichtbaar een benzinepomp en links - met een bijna uit elkaar vallend bordje - een bedrijf in 'steen ... vloeren'.

Deze foto's komen uit een oud fotoalbumpje (het valt bij het scannen zowat uit elkaar) van de familie Bürmann van het gelijknamige bouwbedrijf dat in de Schinkelstraat gevestigd was.

Een andere keer nog een paar foto's uit de 'oude doos'.

Heeft u nog (hele) oude foto's van Amsterdam-West die wij mogen publiceren? Laat het ons weten: de redactie

Jacob van Lennepkade met het woonschip Udine, 1925 wie, wat, wanneer, waar Foto: familie Bürmann, collectie Hein Buijs Door: Jan van Zijp

Re: Gezocht foto’s jaren 70

Gerda,

Heb je al eens de Beeldbank Amsterdam bezocht? Er zijn diverse foto's van die locatie te vinden. Weliswaar niet zozeer uit de jaren '70, maar meer uit de jaren '80. Wellicht heb je daar toch iets aan...?

Henk

Gerda Meulendijk

Gezocht foto’s jaren 70

De opa en oma van een Duitse vriendin van mij hebben ongeveer in de jaren een café gehad op de hoek van de Jan hanzenstraat en de agathe dekenstraat. Is er iemand die nog foto’s uit die periode heeft? Groetjes Gerda Meulendijk

sylvia bloksma

bloksma

Ik ben een bloksma dit zijn raszuivere neven van me vader. Alleen ben ik van de slagers kant

Henk van de Kamp

Jan Hanzenstraat 26 28

Wat een mooie foto van dit pand.
Ik heb dit pand na het overlijden van ome Gerrit de Vries van zijn erven gekocht en het in de loop van jaren geheel opgeknapt met behoud van vele originele details.
Helaas waren toen al de mooie garagedeuren op nr. 28 verdwenen.
Zelf heb ik op nr. 26 jarenlang een reclame beletteringsbedrijf gehad.
Is het mogelijk dat ik de foto per mail krijg op hoge resolutie.
Alvast bedankt.

Okko Steensma

RE: RE: RE: OUDE FOTO'S UIT OUD-WEST

Officiële inbedrijfstelling van de Electropasteur of electrische melkpasteur door wethouder J. ter Haar in de melkinrichting van H.E. Eppens in de Jan Hanzenstraat te Amsterdam. Vlnr. de bedrijfsleider, prof. dr. Atten (de uitvinder), vertegenwoordiger van de apparatenfabriek Coq te Utrecht die de machine in elkaar heeft gezet - maart 1928

foto afkomstig uit Elsevier archief

Okko Steensma

excuus, hier dus de foto met bijschrift:

Amsterdam Oud-West: hoek Agatha Dekenstraat en Jan Hanzenstraat met het cafe billard van C.J.J. Hoogenboom - 1 oktober 1935

foto afkomstig uit Spaarnestad archief

Amsterdam Oud-West: hoek Agatha Dekenstraat en Jan Hanzenstraat

Johan Achterberg

Re: Re: OUDE FOTO'S UIT OUD-WEST

Okko Steensma:
Ik vond op de GAHETNA.nl website nog een hele mooie foto van de Agatha Dekenstraat hoek Jan Hanzenstraat in 1935

Okko,

Verwijzingen via een proxy werken niet zo lekker. Heb je misschien ook nog een echte URL in de aanbieding?

Johan

Cor Pieters

Jan Hanzenstraat 69 III

Vanaf 1937 tot 1957 heb ik op nr 69 3e verdieping gewoond met mij ouders. Weet dat onder dit blok de garages van Haust Beschuitfabriek zaten, de winkels ken ik niet. Weet wel dat er (denk op ong. nr. 59) een kruidenier Sliggers zat. Rechts van dit blok zat de Haustfabriek tot aan de Bellamydwarsstraat. De benzinepomp moest je nog met een hendel bedienen. Ook de melkboer Hartog kan ik me nog herinneren.

m van cittert

fotos

was dat niet op de foto rechts de garage van gered de vries en links zat kassen berg een vw garage daar naast waren twee deuren was een fietsen stalling van ome geredik kom uit die straat

S. Ootjers

derde winkel

Ben geboren in Jan Hanzenstraat 56 3hoog in 1949 boven Bloksma radiateuren. En heb hier gewoond tot 1969 hele fijne jeugd en puberjaren gehad. Maar het belangrijkste de derde winkel, dit was een kruidenierszaak,maar mijn moeder deed de boodschappen bij Hartog deze had ook een melkwinkel ik meen op nr.7en9 of 5en7.

Erik Swierstra

Beste mensen,

Sinds oktober 2005 bestaat de website www.slotervaart50.nl met daarop vele foto's van Slotervaart sinds de jaren vijftig. Deze website biedt iedereen al ruim vier jaar de mogelijkheid om zelf foto's in te zenden. Wellicht is het mogelijk om in de toekomst een dergelijke formule voor het Geheugen van West en/of een opvolger van bovenstaande website, maar dan voor het hele gebied van de Westelijke Tuinsteden (Nieuw-West) en/of Amsterdam-West te maken.

Groeten, Erik Swierstra.

Jan van Zijp

Zelf foto's plaatsen

Beste Joop,

Goede suggestie, maar voor onze site gaat dat helaas op dit moment niet.

De redactie

Inmiddels is het wel mogelijk om zelf foto's in een reactie te plaatsen.

joop

Misschien is het handig om een foto rubriek te maken waar een ieder direct zijn kiekjes van vroeger kan plaatsen.
Ik denk dat je dan veel meer respons krijgt.