De mooie tuin van Dennis Thakoer

Verteller: Dennis Thakoer
Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein '40-'45 (3)

Thakoer in zijn kleurrijke kraam Foto: Shirley Brandeis, juni 2008

“Ik heb van verschillende volkeren producten geplukt en er hier op Plein ’40-’45 een mooie tuin van gemaakt. Mijn groente, fruit en andere waar komen van ver. Onder andere uit Suriname, Thailand en van de Dominicaanse Republiek. Oosters en oriëntaals, zo kun je de kraam omschrijven. Met meer dan groente en fruit. Ook rijst, saus, olie en zuur wordt hier verkocht. Naast bijvoorbeeld de bakkeljouw, de superzoete manja’s en amsoi. Dinsdag sta ik op de markt in Osdorp. De rest van de week hier en dan komen de klanten uit Osdorp helemaal naar deze markt. Service krijgen ze van mij. En vaak een leuk prijsje. Vandaar. Het idee voor de Oosterse producten kwam trouwens hier opzetten, zeven jaar geleden. Dit assortiment was er nog niet, een gat in de markt was het. De marktmeester vond het ook een goed plan. Inmiddels kun je mijn kraam een publiekstrekker noemen. Het is hier altijd druk. En gezellig. Ik hou van de omgang met de mensen en van werken in de buitenlucht. Dus ik sta hier goed. Ja, het Carillon speelt elk half uur naast mijn kraam, maar die staat hier al langer dan ik, dus die mag blijven. Wat wel mag veranderen is het aanbod op de markt. Er is nu wel voldoende kleding en groente. En graag wat meer medewerking. Elke investering die ik wil doen, wordt tegengehouden. Dat is jammer.”

Gepubliceerd: 9 juli 2008

Lees alle verhalen over de markt op Plein '40-'45

sunil

ik doe niet meer

sedert 3 feb.2009 doe ik geen vrijwellige werk meer .ik bemoeid me niet meer.ik wil geen gerrold meer horen van niemand meer.

sunil

ik doe niet meer

sunil

new jaar 2009

ik wens jullie heel veel succes volle 2009 toe en geluk.ik doe ook vrijwilge werk bij dennis .gr..tjs.

sunil.bahoran

complement