Het goede gevoel van Bella Bouchta

Verteller: Bella Bouchta
Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein ’40-‘45 (6)

Bella en Achmed Foto: Shirley Brandeis, juli 2008

“Ik zat thuis, de kinderen waren al wat groter en ik wilde wat doen. Iets voor mezelf, niet voor een baas. Omdat de familie met tweedehandskleding op de markt stond, ben ik dat ook gaan doen. Later kwam ik een leuke groothandel tegen en ben ik nieuwe kleding gaan verkopen. Voor dames vooral. Ik heb ook wat voor mannen, maar ik verkoop met name nachtgoed en lingerie. Beha’s heb ik vanaf het begin verkocht. Vrouwen hebben altijd beha’s nodig en ik vind het leuk om te verkopen. Lang ondergoed met een kanten randje is nu de trend. Die heb ik dus ook. Voor weinig geld. Ik koop de meest voordelige kleding in. Je moet wel, de concurrentie is groot. Wel moet het net even wat anders zijn dan wat je elders ziet en het moet kwaliteit hebben. Wat je bij mij koopt gaat langer mee.”

“Mijn zoon zat hier in de buurt op zwemles en dan reed ik langs de markt. Hier wilde ik graag staan, wist ik toen ik begon met mijn kraam. Hier voelt het goed en het moet toch goed voelen, hè. Plein ’40-’45 is open, ruim, gezellig en gewoon leuk. Ik ben inmiddels ook uitgebreid van twee naar drie dagen, dus dat wil wel wat zeggen. Voorlopig is dat genoeg, maar het is zeker dat ik hier blijf. Ik ben iemand die van vastigheid houdt. Ja, mensen zeggen soms dat het niet goed gaat met de markt. Als je dat vindt, moet je weggaan. Dan wordt het nooit wat. We moeten het samen doen hier; samen die markt opbouwen en goed houden. Goede en slechte dagen heb je overal. Ik vind het een lekkere markt, vooral zo met dat winkelcentrum erbij. Ik heb zelfs klanten vanuit het hotel hier aan de Slotermeerlaan. Dan kan ik het behoorlijk druk hebben. Als ie vrij is, helpt mijn man Ahmed mee. Sinds ik werk, roept ie wel eens dat ie twee banen heeft, haha.”

Lees alle verhalen over de markt op Plein '40-'45.