Laf en zinloos geweld

Geuzenveld

Bij kinderboerderij De Strohalm zijn twee schapen van een speciaal ras gestolen. Eén is ter plaatse geslacht. De kop, het vel en de ingewanden dreven in de Albardagracht, net als een paar dagen later de resten van een vriendelijk jong varkentje dat ook gekeeld was.

Vredig grazen de dieren in de wei bij De Strohalm Foto: archief Hedda van Rozelaar

Wat is het doel van een kinderboerderij?

Toch in de eerste plaats om kinderen kennis te laten maken met allerlei dieren die ze in en rond hun huis in een grote stad niet vaak tegen zullen komen. Die kunnen ze dan van dichtbij zien, ze aaien en knuffelen en daar genieten ze allebei van. Ook de begeleidende ouders en grootouders vinden het leuk om hun kleintjes zo bezig te zien. Kinderboerderijdieren moeten natuurlijk wel erg tam en mensvriendelijk zijn want soms komen hele klassen tegelijk op ze af. Maar op kinderboerderij Strohalm gaat dat al tientallen jaren goed, met alle lawaai van de kleintjes, de drukte van loslopende jonge dieren en het vele werk dat de vrijwilligers er tussendoor verrichten want alle beesten, vogels en wat er nog meer rond loopt, ze moeten verzorgd worden, op tijd gevoerd en hun hokken en kooien moeten schoongemaakt worden.
Dat kost tijd en geld. Een kinderboerderij krijgt wel subsidie maar die dekt bij lange na niet alle kosten dus is er voortdurend behoefte aan vrijwilligers. En de beheerders van kinderboerderij Strohalm zijn heel gelukkig met hun trouwe vrijwilligers waar ze op kunnen rekenen, ook in tijden van ziekte en geweld.

Geweld op een kinderboerderij?

In Nederland staan kinderboerderijen open voor iedereen. Niet alleen voor kinderen. Letterlijk iedere bezoeker mag er binnen, geen discriminatie of achterdochtig gedoe of vragen waarom je belangstelling toont. De mensen gaan gewoon door met hun bezigheden, de dieren komen soms naar je toe als ze geroepen worden want een heleboel hebben een naam gekregen. Het zijn vriendjes geworden, ze hebben vertrouwen in ons mensen en verwachten geen aanval en zeker geen laffe moord. Want wat hier gebeurde is niet alleen diefstal, het is een ook laaghartige moord op een vriendje dat de mens vertrouwt. De lafbek die dit over zijn hart verkrijgt, zou zich ook aan een weerloos kind kunnen vergrijpen want ook dat is een prooi die zich niet verdedigen kan.

Niet alleen laf en ingemeen!

Maar iemand die zoiets doet is ook dom, want hij of zij overziet niet de gevolgen van zo'n daad. Beseft niet eens wat in gang wordt gezet met dit zinloze geweld: afbreuk aan alle pogingen om een positieve en tolerante samenleving op te bouwen vanuit wederzijds respect en communicatie. En daar bovenop heeft hij het vertrouwen van kinderen in een veilige omgeving ontnomen. Hoe durf je!
Welke kant gaat dat op? Wat kunnen we nog verwachten in ons groene stadsdeel waar we nu nog kunnen genieten van ruimte, natuur en van de voordelen van onze multiculturele oase?
Deze slachting gaat ons allemaal aan, ons, onze kinderen en onze kleinkinderen, niet alleen de slachtoffers van de kinderboerderij!

Minstens 10 jaar gevangenis

Ik zei net nog tegen mijn vrouw tijdens het eten van een lekker karbonaatje. Ze doen die dieren toch wat aan. Er is geen enkel respect voor leven. Maar goed.
Wat mij betreft mogen die laffe hufters die die dieren geslacht hebben
minstens 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

Kees de Vries

Schandalig

Ik woon zelf al zo'n 30+ jaar in New York maar ben in Geuzenveld opgegroeit. Had deze artikelen gelezen in de Telegraaf op het Internet en ook de video's gezien. Toen mijn kinderen klein waren hebben wij deze kinder boerderij verschillende keren bezocht (mijn moeder woont nog steeds in Geuzenveld) en wij hebben daar altijd veel plezier in gehad. Het is inderdaad schandalig dat er een paar mensen zijn die het altijd voor anderen verpesten. Het is inderdaad triest dat deze dingen gebeuren. Wij leven met de verzogers van de kinder boerderij mee, want het zijn niet zo maar beesten die afgeslacht werden, dat waren, voor velen, gewoon familie leden. Als je zelf ooit een beest heb gehad (hond, kat, konijn, hamster of goudvis) doet dat inderdaad veel pijn.

Sterkte aan allen die ook maar iets met de kinder boerderij te maken hebben, of een goed hart toe dragen.