Het was gillen met die oudjes

Verteller: Nel Bons
Bejaardenhuis Geuzenveld

Nel Bons (1934) bewaart goede herinneringen aan het bejaardenhuis Geuzenveld, zoals het was vóór de nieuwbouw.

Luchtfoto I Bejaardenhuis Geuzenveld gezien vanuit de lucht. De foto is waarschijnlijk eind jaren zeventig, begin jaren tachtig gemaakt.

“Ik was al 56 toen ik vanuit Oud West in Nieuw West terecht kwam. In de zogeheten ‘Grote U’ aan de Cornelis van Outshoornstraat had ik mijn nieuwe huis gevonden. Ik begon gelijk als vrijwilliger voor het bejaardenhuis en ik heb daar een prachtige tijd gehad. Wat ik daar deed? Och, ik hielp mee in het restaurant en ik organiseerde met de anderen playbackshows, sinterklaasvieringen en noem maar op.”
Wie Nel zo aan het woord ziet, zou niet verwachten dat zij de zeventig inmiddels is gepasseerd. Vol overgave vertelt zij over de mooie tijd die zij had toen het ‘Woonzorgcentrum Nieuw Geuzenveld’ nog gewoon ‘Bejáárdenhuis Geuzenveld’ was. Het personeel was altijd wel in voor een verzetje. Regelmatig werd aan één van de bewoners van het huis medegedeeld dat hij of zij jarig was. En jarig zijn betekende feest en feest betekende gezelligheid. En iedereen deed mee, “het was gillen met die oudjes hoor!”
Wat Nel wel een beetje mist, is de gewone gezelligheid die er in het huis heerste. Samen met de rest van het personeel werd op de dertiende verdieping — waar het restaurant was gevestigd — door iedereen boontjes gedopt of piepers gejast. Toen werd de keuken nog écht gebruikt. En ook de bejaardenwoningen waren kleiner dan nu. Na de verbouwing hebben de betrokken bejaarden er veel ruimte bij gekregen en de meeste van hen wisten niet wat ze daar mee aanmoesten. Al die ruimte.
Inmiddels is iedereen van deze groep bejaarden overleden. Zo gaat dat in het leven. En Nel Bons is van plan daar nog wel even deel van uit te blijven maken, want ze zit nog steeds in een 55+-woning. En pas daarna volgt Nieuw Geuzenveld, wie weet hoe lang dat nog duurt.

Nel Bons Nel Bons, september 2004

André van Aken

Goede herinneringen

Als weekend hulp in de keuken binnengekomen en ook vakantie werk gedaan in de keuken!

Later 1 jaar in het restaurant op de 13e verdieping gewerkt!

Geweldige tijd gehad!

door directrice na einde jaarcontract aangemeld voor ziekenverzorgende opleiding!

tot op heden nog steeds werkzaam in de zorg.

André van Aken

Anja

Ik ga je heel erg missen

Lieve Nel, ik ga je heel erg missen en je blijft voor altijd in m'n hart.

werkneemster

Ik heb met plezier in het tehuis gewerkt. van 1975 tot 1978.
Ineke kuiper

he hallo

hoe gaat het met iedereen die hier gewerkt heb ik heb r een hele leuke tijd gehad hoor nog van jullie

geen

geen reactie van iemand jammer was een leuke tijd

stien

stien

wat een leuke tijd was dat met aad jesse en hans coppesen rieta giebing en liesbet
en vele andere super hoor

Re: Het was gillen met die oudjes

inderdaad
gillen met de oudjes wat was het toen leuk en gezellig de sinterklaas en kerst feesten het kon niet op op de 13 tiende etagewat heb ik daar een leuke tijd gehad heb er 8 jaar gewerkt in de schoonmaak en daarna in ht restaurant voor mij was het een heerlijke tijd stien