Geuzenkneuters halen sleutel op

Kneuterburcht, Geuzenveld

Geuzenveld-Slotermeer (Kneuterburcht) – Traditiegetrouw kwamen de leden van Carnavalsvereniging De Geuzenkneuters op 20 februari 2009 op het Tuinstadhuis de stadsdeelsleutel halen. Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood stond deze wederom zonder sputteren af.

Prins Fred de Eerste eert Thea Schaafsma Foto: Shirley Brandeis, 20 februari 2009

Bestuur over Stadsdeel overgenomen

Even geen serieuze zaken in de raadzaal. Geen agendapunten, amendementen en hamerstukken. Afgelopen vrijdagavond vulde de zaal zich met dansmariekes, bonte outfits en veel muziek. Voor de zevende keer in zijn carrière zag Robin de Bood toe hoe zijn stadsdeel werd overgenomen door de Geuzenkneuters. Het vertrouwen is inmiddels zo groot dat hij de sleutel tot dinsdagavond zomaar afstond aan Zijne Doorluchtigheid Prins Fred de Eerste. “Ik hoop wel dat u de calamiteitenoefeningen heeft gedaan,” sprak De Bood tot de Prins. Dat zat wel goed, knikte deze.

Stadsdeelbier

'Carnaval fleurt je op' is dit jaar het thema bij de Geuzenkneuters. En dat kunnen velen in deze economisch moeilijke tijden wel gebruiken. Alles wordt duurder, maar vrijdag was het stadsdeelbier gratis, meldde De Bood in zijn speech. “Juist in deze tijd is het lekker even te ontladen door carnaval te vieren.” Fijn ook, aldus de ex-stadsdeelvoorzitter (voor vier dagen), dat de Geuzenkneuters zoveel mensen in verzorgingstehuizen mee laten vieren in hun feest. Waarna voor de zoveelste keer drie keer alaaf werd gespeeld en gezongen.

In de schijnwerpers

Nog meer traditie: de Geuzenkneuterpenning. Ieder jaar uitgereikt aan iemand die veel betekent voor het stadsdeel. Na eerder onder andere actief bewoonster Truus Schutte en vorig jaar Cees Bergen van de kinderboerderij te hebben gehuldigd, was de eer nu aan Thea Schaafsma. EHBO, Gaset, Computerwijk, Sinterklaasviering, Thea is overal bij betrokken en werd dit jaar van verschillende kanten getipt. Onwetend wat haar te wachten stond die avond en onder valse voorwendselen naar het stadsdeelkantoor gelokt, stond de actieve vrijwilliger opeens in de schijnwerpers en voor ze het wist danste ze mee in de carnavalsoptocht met nog altijd een verbaasde wat-overkomt-mij-nou-blik. “Ik doe gewoon de dingen die ik leuk vind. Thuis zitten is niks voor mij,” aldus Thea over deze waardering. En over haar vrijwilligerswerk: “Ik word er zelf ook vrolijk van, hoor.”

Op www.youtube.com kunt u bij ‘dewesterpost’ een filmpje van de Geuzenkneuters op het stadsdeelkantoor zien.

Op het erebord Foto: Shirley Brandeis, 20 februari 2009

Annick van Ommeren-Marquer

THEA, Hartelijk Gefeliciteerd

Jij doet zoveel voor het stadsdeel; bij alle evenementen ben jij aanwezig met je brede lach, heerlijk!
Hopelijk kom ik jou weer eens snel tegen.
Warme groet,