Bomen verplanten 1988

Auteur: Adri Haring
Nieuw-Sloten

In mijn vorige artikel heeft u kunnen lezen en zien hoe in korte termijn het tuindergebied bij Sloten veranderde in een bouwrijpe vlakte voor Nieuw Sloten.

Bomen I Op de foto is zichtbaar hoe de boom is vrijgemaakt, zodat de bulldozer deze zo uit de grond kan trekken.

In 1988 stonden er aan de toenmalige Louwesweg — de centrale verbindings-weg in het tuindergebied een rij bomen als scheiding tussen de rijweg en het voetpad. Het was een rij jonge, gezonde bomen en eigenlijk zonde om met de bulldozer weg te schuiven. Groenvoorziening besloot deze rij bomen te verplaatsen naar het Christoffel Plantijnpad. Het deel van dit pad tussen de Plesmanlaan en de Lowesweg. Dit werk werd in maart 1988 uitgevoerd. Op de tweede foto is men bezig de boom er uit te trekken en de derde foto wordt hij weggereden naar haar nieuwe bestemming. Waar de bomen kwamen te staan stonden al jonge boompjes. Deze werden verwijderd en weer elders geplaatst. Hieruit blijkt dat het plotselinge bouwrijp maken een niet voorziene situatie was.

Bomen II Op deze foto is men bezig de boom er uit te trekken.

Bomen III Hier wordt de boom weggereden naar zijn nieuwe bestemming.

Bomen IV Na 16 jaar is dit deel van het Christoffel Plantijnpad verschillende  malen aangepast. De laatste aanpassing is de scheiding van het fietspad en het wandelpad, met daartussen een verhoogde groenstrook waarop wilde planten zijn ingezaaid. De bomen van de Louwesweg zijn uitgegroeid tot volwaardige bomen en vooral in het voorjaar schitterend om te zien.

Bomen IV Na 16 jaar is dit deel van het Christoffel Plantijnpad verschillende malen aangepast. De laatste aanpassing is de scheiding van het fietspad en het wandelpad, met daartussen een verhoogde groenstrook waarop wilde planten zijn ingezaaid. De bomen van de Louwesweg zijn uitgegroeid tot volwaardige bomen en vooral in het voorjaar schitterend om te zien.