Bewoners buurt 3 leren elkaar kennen in een schone buurt

Slotermeer — Ze wilden elkaar, hun buurtje, beter kennen. Met die insteek zetten Ad van Dam en Maarten Vos een groot buurtfeest op. Er werd niet alleen gegeten en gedronken; ook de handen moesten uit de mouwen. Voor het pretprogramma begon kregen de bewoners prikker, bezem en vuilniszak uitgereikt. Aan de slag!

Buurt 3 - 1 wie, wat, wanneer, waar Vierjarige Rowan helpt mee voor een schonere buurt.

Buurt 3 ligt tussen de Haarlemmerweg, de Burgemeester de Vlugtlaan en de spoorlijn. Een gemoedelijk buurtje dat vooral erg groen en dorps aandoet. En in een dorp ken je elkaar, vinden buurtbewoners Vos en Van Dam. Maar dat ‘kennen’, dat wil nog niet zo vlotten. Bewoners wonen naast elkaar, maar leven langs elkaar heen. Een buurtfeest moet daar verandering in kunnen brengen, dachten de heren en zo kwam het na maanden van voorbereiding afgelopen zaterdag tot een buurtfeest in en rondom de Slootermeerschool in buurt 3. Gefinancierd uit een deel van het buurtbudget.

Fietstas

Een opening door de wijkwethouder, een kennismaking met buurtconciërge, buurtmanager en buurtregisseur, boeken over de buurt op tafel en foto’s van de fraaiste plekken in de buurt aan de wand. Daarmee waren de belangrijkste ingrediënten voor een feestelijke start van de middag aanwezig in de aula van de basisschool. Een ludieke veegact van de initiatiefnemers zorgde snel voor een gemoedelijke sfeer en een groepje gedreven bewoners stond al klaar om de buurt eens flink onder handen te nemen. Echtpaar Kruysse (bewoners sinds 1961) nam de eigen prikkers mee, want “we hadden ons niet ingeschreven van tevoren.” Kleine Rowan (4) wist samen met zijn moeder maar liefst drie vuilniszakken vol op te halen. Allemaal zwerfvuil dat zomaar op straat was gegooid. Ertussen zelfs een fietstas. De totale dagopbrengst toonde een treurig hoog resultaat. Maar buurt 3 glom die dag weer.

Gemopper

De belangstelling was groot en Vos en Van Dam waren tevreden met het aantal bewoners dat gehoor gaf aan hun oproep om mee te helpen en mee feest te vieren. Vanuit de Bertus van Grouwstraat, de Burgmeester Vening Meineszlaan, de Joop Gerritzestraat… de buurt was goed vertegenwoordigd. Zelfs uit buurt 2 kwamen bewoners nieuwsgierig een kijkje nemen. De familie Cornelisse kent namelijk geen stadsdeelgrenzen. Als pioniers kwamen ze begin jaren vijftig vanuit Rotterdam in het pasgebouwde Slotermeer wonen. “De Amsterdammers konden ons niet uitstaan!” Ze herkennen de huidige problemen tussen de verschillende bewoners. Maar: “Dat gemopper op die allochtonen is onzin! Wij werden toen ook als ‘buitenstaanders’ gezien, hoor!” Als je elkaar maar kent, is hun motto. En dat straalden de bewoners van buurt 3 zaterdag ook uit. Na een feestelijk middagprogramma met een rondleiding langs de bomen in de buurt, langs de woningen in de buurt (inclusief advies van een professioneel kleurenkenner), met een virtueel bezoek aan (met de inmiddels bekende webmaster Juriaan Otto achter de computer) en nog veel andere buurtgerichte activiteiten, werd de dag met een borrel (wijn, frisdrank, kaasblokjes, augurken) afgesloten. Bedankjes werden uitgedeeld, handjes geschud en plannen voor een vervolgfeest gemaakt.

Buurt 3 - 2 wie, wat, wanneer, waar Portefeuillehouder Tys de Ruiter ervaart de praktijk en helpt mee met de schoonmaak van Buurt 3.

Buurt 3 - 3 wie, wat, wanneer, waar Portefeuillehouders Ederveen en de Ruiter in een bijzonder en vriendschappelijk onderonsje met raadslid Kor Bakker. De buurt verbroedert bestuurders en volksvertegenwoordigers.

buurt 3 - 5 Organisatoren Ad en Maarten tijdens de afsluitende borrel in gesprek met elkaar Organisatoren Ad van Dam (links) en Maarten Vos in gesprek met elkaar tijdens de afsluitende borrel.

Leon de Laat

Re: op zoek naar Edwin

MAGDALENA-JEANNE 0620939461:
BEN OP ZOEK NAAR EDWIN WOONDE OP 339 OF 337 WIE ,O,WIE HELPT MIJ, WIL GRAAG CONTACT MET EDWIN.
ACHTERNAAM VERGETEN.
ALVAST HARSTIKKE BEDANKT, MAGDALENA ,IK WOONDE OP 345 BURG.DE.VLUGTLAAN,GROETJES MAGDALENA-JEANNE

Op Burg de Vlugtlaan 337 woont minimaal vanaf 1994
tot op heden: S. J. Havik
Op nr. 345 woonde tot ongeveer 2000: M.J.T. Muijs
Groet, Leon

MAGDALENA-JEANNE 0620939461

op zoek naar Edwin

magdalena

zoek vriend op nr. 339

leuke foto,s heb op burg de vlugtlaan gewoond woon nu in friesland ,zoek bekende vooraam edwin achternaam ontglipt. wie ,o,wie weet wat.
erg belangrijk voor mij woonde 5jaar geleden op 338 of 337