37 jaar wonen in West

Slotervaart

Ik kom uit Suriname en ben in 1970 naar Nederland gekomen. Mijn eerste woonplaats was Den Haag, daar heb ik 7 maanden gewoond. Ik ben naar Amsterdam verhuisd, heb een jaar in Oud-Zuid gewoond en ben toen naar West verhuisd.

Willy Sluiterstraat, zoals die was. Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam; datum onbekend.

De wijk is nu veranderd. Voor alle winkels zijn nieuwe woningen in de plaats gekomen. Wat heel mooi is, maar je mist de bank, de slager, de drogist en ook de bioscoop waar ik met de kinderen naar toeging. Ondanks alle vernieuwing heb ik heel prettig in West gewoond. Jammer dat we weg moeten. Die woningen langs de A10 worden gesloopt, ja, de buurt is niet meer die ik gekend heb.
Nieuwe bewoners - hoofdzakelijk Marokkanen - waar je nauwelijks contact mee hebt, dit vind ik wat jammer.

Op vijf september gaan de bewoners van de Willy Sluiterstraat langs de A10 de nieuwe woning aan het Andreas Ensemble bezichtigen. Ik weet zeker dat ik daar heel mooi ga wonen. Het is een mooie locatie, de huur is wat hoog en het parkeren is heel duur, maar ik hoop dat daar nog een verandering in komt.

- Lees hier de verhalen van de cursisten deze groep. Het worden er vier.

- Klik hier voor de verhalen van alle groepen.

Andreas Ensemble Animatiefoto uit de promotiefolder

Ronald Aker

37 Jaar wonen in West - Willy Sluiterstraat

Hallo Dolleen,

Met belangstelling jouw verhaal gelezen over de Willy Sluiterstraat.
Daar heb ik ook gewoond vroeger, vanaf eind jaren '60.
Dus in dezelfde periode als jij.

Op de foto "hoe het was" helemaal op de hoek op de bovenste verdieping (nummer 4, 4 hoog).

Welk nummer woonde jij?

Ik heb de sloop van het blok helemaal gevolgd en daar foto's van gemaakt:

Op zaterdag 29 juni zal ik voor NW60 Open een presentatie over Overtoomse Veld zoals het vroeger was geven en tevens een rondleiding door de wijk zoals deze nu is.

Misschien dat het je ook leuk lijkt om die middag te komen?