Slotervaart was in het begin saai

Auteur: Thea de Boer
Slotervaart

Er is toch wel veel veranderd.

PDe Pius X kerk in betere tijden

Wij zijn in 1961 hier in Slotervaart komen wonen. Nu zijn er onder andere nieuwe woningen en ander publiek. In het begin was het saai, nu zijn er op het Sierplein een aantal woningen en winkels gekomen. Wat natuurlijk mensen trekt.

Je kan je dagelijkse boodschappen doen. Ook de verbinding met het centrum en andere gebieden is uitstekend met de metro, tram, bus en trein. Helaas is de Pius kerk dit jaar - 2008 - gesloopt. 50 jaar oud was de kerk pas, maar nu te groot geworden, vanwege het teruglopen van het aantal kerkgangers,
zoals bij zo vele kerken. De toren was iets bijzonders, daar het de laatste toren was die nog gebouwd mocht worden; daarbij was het ook het gezicht van Slotervaart.

Ook hebben we veel groen en parken. Aan de sloterplas beleven veel mensen plezier: recreëren, wandelen en ga zo maar door.

En ook de Johan Huizingalaan is verbeterd, met in het midden een groenstrook. Er zijn drie ziekenhuizen hier in de buurt. Van overal uit het land komen mensen naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

Ik woon nog steeds met plezier in Slotervaart.

Thea de Boer.