Aartie Mode: “Geef mij maar dit plein!”

Verteller: Aartie
Slotermeer, Plein '40-'45

Op de markt van Plein '40-'45 (2)

Aartie in haar veelkleurige kraam Foto: Shirley Brandeis, juni 2008

“Twee jaar ben ik, sinds ik hier sta, weggeweest en ik was blij dat ik weer terug was. Ik heb dit in de twaalf jaar dat ik hier met mijn kledingkraam voor (voornamelijk) grote maten sta een erg leuke markt gevonden. De collega’s onderling, de plek zelf. Ik heb wel eens op een andere markt gestaan, maar geef mij maar Plein ’40-’45. Daarom draag ik ook graag mijn steentje bij en ben ik lid van de Marktadviescommissie die opkomt voor de belangen van de kooplieden."

Diversiteit

"Ze zeggen dat er niet voldoende diversiteit is, maar daar ben ik het niet mee eens. Vooral op kledinggebied heb je hier veel en ook verschillende keuze. Mijn klanten komen uit de buurt en van ver weg. Ik heb ze uit Den Haag, Oegstgeest en zelfs uit Limburg. Ik hoor dat ik klantvriendelijk ben, dus dat zal een reden zijn. "

Zelfs met weeën heb ik hier nog gestaan

"Ik heb een medische opleiding, maar het liep anders. Mijn hele familie zat al in de kleding, dus dan is dit toch niet zo vreemd om te doen. Ja, het is koud in de winter en soms heb ik dan moeite om hier te staan, maar je gaat, want je klanten verwachten dat van je. Ik ben er gewoon altijd. Zelfs met weeën heb ik hier nog gestaan en na de bevalling stond ik er ook al weer snel. Dit is gewoon mijn plek.”

Gepubliceerd: 4 juli 2008

Lees alle verhalen over de markt op Plein '40-'45